Nogomet

"OFI je pun pogodak"

Branimir Korać • utorak, 15.04.2008.

Prošle sezone je eksplodirao. U dresu Croatije iz Sesveta "parao" je drugoligaške mreže i s prosjekom od 1.07 golova po susretu privukao pažnju većih klubova. Zdravko Popović danas je u OFI-u s Krete gdje u najjačem grčkom rangu dokazuje golgeterske kvalitete...

Među brojnim transferima naših nogometaša uoči ove sezone, u oko nije upao odlazak Zdravka Popovića u Grčku. Ovaj sjajni napadač prošle sezone igrao je u Sesvetama gdje je u dresu Croatije briljirao u Drugoj HNL i logičan je slijed bio povratak u Prvu HNL gdje je već povremeno igrao. Međutim, nisu samo naši prvoligaši zapazili odličan učinak, i to je Popoviću donijelo transfer u Grčku.

Statistika govori dovoljno. Prošle sezone u Drugoj HNL postigao je čak 30 pogodaka što je bio prosjek od 1.07 golova po susretu. Da to nije "slučajnost" i da nije toliko puta bio strijelac samo zbog slabijeg natjecanja, Popović dokazuje i u Grčkoj. U dosadašnjem dijelu sezone bio je strijelac osam puta te je ubilježio i niz asistencija. Dobre igre stručni stožer cijeni i jedan je od najstandardnijih igrača momčadi.

Navijačima OFI-a posebno će ostati u pamćenju pogodak iz prošlog kola kada je Panathinaikosu zabio krasan gol za konačnih 4:1 i veliko slavlje svoje momčadi. Na 20 metara je primio loptu, lažnjakom je poslao braniča u krivu stranu te prizemnim udarcem pogodio suprotni kut Galinovićevog gola. I u ovom kolu upisao se među strijelce, postigao je vodeći pogodak za svoju momčad u osmoj minuti, ali OFI je na kraju ipak poražen od Panioniosa 2:1.

Karijeru si započeo u Zagrebu gdje si i vrlo brzo kao velika nada ušao u prvu momčad.

"Točno. U Zagrebu sam i u mlađim kategorijama igrao u vrhu napada i dobio priliku za priključenje prvoj momčadi. Međutim od 18. do 21. godine, u ključnom razdoblju za razvoj, imao sam velikih problema s ozljedama i nisam se na kraju uspio potpuno probiti."

2005. godine povučen je pravi potez dolaskom u Sesvete, 30 golova u jednoj sezoni je velika stvar.

"U Sesvetama sam već bio na posudbi kao izlazni junior, ali tek drugim dolaskom sam puno profitirao. A što se tiče golova, to je moj posao. Vrlo je važna stvar što smo imali sjajnu ekipu, igrali smo napadački nogomet i u takvoj igri stvarali puno prilika i tako sam imao mogućnost puno i zabijati. Mi se nismo uopće branili, 90 minuta smo napadali, puno se šansi tada otvara."

Takve igre nisu mogle proći nezapaženo. Da li je bilo interesa iz naših prvoligaških klubova?

"Interesa je bilo, ali nije to bilo ništa ozbiljno. Znate i kakva je situacija u našem nogometu, Dinamo je najozbiljniji, ali oni opet ne dovode igrače iz Druge lige i stoga mi je želja bilo inozemstvo. Bilo je stranih klubova koji su se interesirali, nudile su mi se probe i u Austriji, ali onda je stigla ponuda Grka i nisam previše razmišljao. Prihvatio sam je i nisam požalio. Trener mi je ponudio i minutažu tako da sam posve zadovoljan."

Znamo da je grčka liga kvalitetnija od hrvatske, no kakav se nogomet igra u Grčkoj?

"Nema tu neke velike razlike što se tiče samog načina igre. Kao i kod nas, tu je sve više stranaca i predrasude kako se u Grčkoj igra grub nogomet su netočne. Razlika je i u financijama, netočna su i nagađanja kako Grci ne plaćaju i ne ispunjavaju obaveze, sve je uredno kod njih. Što se tiče same kvalitete, tri kluba su daleko ispred ostalih, a ostatak je tu negdje. AEK, Olympiakos i Panathinaikos su daleko ispred, za usporedbu Dinamo bi bio tu negdje njima uz bok."

U Grčkoj je sve više naših nogometaša. Da li se čuješ s njima?

"Kreta je malo van ruke, ali smo u kontaktu. Tu su i Miladin i Budimir, Cesarec, s Tomićem sam u kontaktu, ima nas u Grčkoj."

A Croatia? Nadomak Prve HNL je...

"Apsolutno! Čujemo se gotovo svakodnevno, s većinom igrača sam u stalnom kontaktu i pratim svoj bivši klub. To je sjajna momčad i odlična klapa, predsjednik radi veliki posao za klub i iskreno se nadam da će ući u Prvu HNL jer to po kvaliteti zaslužuju."

Kakvi su tvoji planovi? Da li se već javljaju drugi klubovi, OFI je ipak izloženiji pogledima?

"Ja sam ovdje prezadovoljan. Vidjet ćemo što će biti na kraju sezone, ako i bude zainteresiranih klubova, ja sam pod ugovorom. OFI je klub usko povezan uz Panathinaikos, no sada se pojavio jedan čovjek koji bi ga otkupio i moramo vidjeti kakav će biti rasplet oko toga i kakva će biti križaljka na kraju. No postoje naznake da će mi biti ponuđen već i novi ugovor."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!