Košarka

Banićev vikend

Branimir Korać • utorak, 15.04.2008.

Hrvatski košarkaši protekli vikend igrali su prilično promjenjivo. Dok su neki podbacili i nisu igrali kako smo navikli, bilo je i onih koji su pak igrali sjajne utakmice i tako obilježili vikend. Među njima je i Marko Banić koji je odigrao svoju najbolju utakmicu sezone...

Austrija

Marko Morić (Oberwart Gunners): Oberwart Gunnersi ovaj vikend ugostili su nejaki UBC St. Pölten i upisali pobjedu 102:59. Prvo ime utakmice bio je naš Marko Morić koji je za 24 minute ubacio 20 poena (8/12 za dva, 0/2 za tri, 4/4 slobodna) uz 11 skokova, četiri asistencije i dvije ukradene lopte.

Ivan Grgat (Kapfenberg Bulls): Kapfenberg nije imao šanse kod Swans Gmundena. Austrijski predstavnik u Uleb kupu upisao je pobjedu 78:52, a u gostujućem sastavu 20 minuta dobio je Ivan Grgat koji je ubacio 10 poena (3/4 za dva, 3/4 slobodna) uz skok, ali i četiri izgubljene lopte.

Bosna i Hercegovina

Siniša Štemberger (Široki PP): U BiH startalo je doigravanje, a u prvom kolu Centrotrans lige 8 Široki je na gostovanju svladao Slaviju 88:76. Siniša Štemberger u sastavu Širokog ubacio je 12 poena te uz Fajarda bio najefikasniji gostujući igrač.

Toni Dijan (Široki PP): Blizu dvoznamenkastog učinka u susretu sa Slavijom bio je i Toni Dijan koji je utakmicu završio s devet poena.

Željko Župić (Široki PP): Željko Župić igrao je protiv Slavije standardno dobro, a susret je završio s 11 ubačenih poena.

Šime Špralja (Široki PP): Identičan učinak kao Župić (11 poena) imao je i Zadranin Šime Špralja u sastavu pobjedničke momčadi.

Domagoj Norac (Zrinjski MC): Zrinjski je u doigravanje ušao teško izborenom pobjedom protiv Borca 79:77. Među boljim pojedincima kod pobjednika bio je razigravač Domagoj Norac koji je ubacio 17 poena.

Boris Džidić (Zrinjski MC): Prvi nastup u ovoj sezoni za Zrinjski imao je Boris Džidić, a upravo on u završnici susreta bio je ključni igrač Zrinjskog te mu tricom donio pobjedu. Susret je završio s 13 poena i devet skokova.

Zdravko Vučković (Zrinjski MC): U dresu momčadi iz Mostara uspješno je debitirao i Zdravko Vučković. Iskusni krilni centar susret je završio s 14 poena i osam skokova.

Dženan Rahimić (Bosna ASA BHT): U snagu Bosne na startu doigravanja uvjerila se Sloboda DITA koja je u Sarajevu poražena 86:51. Među najboljim pojedincima kod Bosne bio je i Dženan Rahimić koji je ubacio 16 poena.

Bugarska

Božo Barač (Spartak Pleven): Jedini Hrvat u najvišem rangu bugarskog košarkaškog natjecanja, Božo Barač, upisao je očekivani poraz na domaćem parketu protiv jakog Lukoila 96:75. Barač je susret završio s četiri poena (2/5 za dva, 0/1 za tri) i pet skokova za 18 minuta.

Češka

Denis Mujagić (Sadska): Sadska je u češkom prvenstvu ugostila nedodirljivi CEZ Nymburk i upisala očekivani poraz 87:74. Denis Mujagić kod domaćina igrao je 33 minute i ubacio 17 poena (1/1 za dva, 5/10 za tri) uz šest skokova čime je bio jedan od boljih pojedinaca u sastavu Sadske.

Estonija

Mateo Kedžo (Kalev Tallin): Kalev iz Tallina upisao je treći poraz u estonskom prvenstvu. U derbiju na gostovanju kod Tartu Rocka poraženi su 81:76, a naš internacionalac za 27 minuta ubacio je 12 poena (3/7 za dva, 1/3 za tri, 3/4 slobodna) uz dva skoka.

Francuska

Hrvoje Perinčić (Hyeres Toulon): U borbi za pozicije u doigravanju Toulon je izgubio važan dvoboj s Dijonom. Momčad Hrvoja Perinčića poražena je 97:86, a Perinčić je za 38 minuta ubacio 19 poena (2/3 za dva, 5/8 za tri) uz četiri skoka i dvije asistencije te uz Williamsa bio najbolji kod poraženih.

Marin Prskalo (Saint Vallier): Saint Vallier se grčevito bori za ostanak u Pro B ligi, a u 29. kolu iznenadio je dobri Poitiers i slavio 78:74. Marin Prskalo igrao je tek tri minute i samo napravio dvije osobne pogreške.

Njemačka

Branimir Longin (EWE Oldenburg): Oldenburg je velikim preokretom u zadnjoj četvrtini došao do pobjede kod Ulma 90:82. U preokretu je sudjelovao i Branimir Longin koji je odigrao dobru utakmicu i za 27 minuta ubacio 18 poena (3/6 za dva, 2/7 za tri, 6/6 slobodna) uz dva skoka.

Jasmin Perković (EWE Oldenburg): Jasmin Perković u pobjedi kod Ulma nije bio na visokom nivou. Igrao je 19 minuta i ubacio četiri poena (2/5 za dva, 0/1 za tri) uz dva skoka, pet prekršaja i četiri izgubljene lopte.

Grčka

Ivan Škara (Xanthi): Elitna grčka divizija imala je vikend pauze obzirom da je bio na rasporedu All Stars dvoboj, no B divizija je nastavila s natjecanjem. Xanthi je na svom terenu porazio Peristerija 98:91, a Ivan Škara za 20 minuta ubacio je osam poena (3/4 za dva, 0/1 za tri, 2/2 slobodna) uz tri skoka.

Ozren Mišić (Iraklis): Pobjedu je upisao i Iraklis protiv Sportinga i to 84:73. U vrlo dobrom susretu Ozren Mišić ubacio je za 32 minute osam poena (1/6 za dva, 2/4 za tri) uz dvije asistencije.

Mađarska

Denis Toroman (Atomeromu): Atomeromu je upisao vrlo uvjerljivu pobjedu protiv slabog MAFC-a 100:61, a Denis Toroman sudjelovao je s devet poena i šest skokova.

Matija Češković (Kaposvar): U vrlo teškoj situaciji i dalje je Kaposvar, ali mu puno znači pobjeda protiv Univera 79:69. Matija Češković bio je među boljim pojedincima kod pobjednika s ubačenih 12 poena.

Srđan Helbich (Marso-NYKK): Drugoplasirani Dombovar u gostima je bio bolji od Helbichovog Marsa 100:90. Srđan Helbich nije briljirao, a susret je završio s pet poena.

Izrael

Nikola Vujčić (Maccabi Tel Aviv): U velikom derbiju izraelskog prvenstva Maccabi je svladao u produžetku Hapoel iz Jeruzalema 113:111. U odličnom dvoboju Nikola Vujčić igrao je 20 minuta i ubacio sedam poena (3/9 za dva, 1/1 slobodna) uz dva skoka i tri asistencije.

Italija

Roko Leni Ukić (Lottomatica): Lottomatica je u talijanskom prvenstvu uz dosta muke došla do pobjede u Udinama protiv Snaidera. Tek u samoj završnici upisala je pobjedu 77:74 uz velike zasluge Roka Ukića koji je i dodao loptu za pobjedu. Ukić je igrao vrlo dobro, upisao 27 minuta, ubacio 13 poena (6/7 za dva, 0/3 za tri, 1/2 slobodna) uz dva skoka, dvije osvojene lopte i tri asistencije.

Dalibor Bagarić (Upim): Dobru utakmicu odradio je i Dalibor Bagarić u porazu Upima kod Benettona 66:61. Bagarić je dao veliki obrambeni doprinos s 12 skokova i dvije blokade, a tome je dodao i šest poena (3/4 za dva) za 19 minuta.

Slovačka

Ivan Barišić (Komarno): Komano je na svom terenu nadigrao bratislavski Inter i upisao pobjedu 81:68. Susret je odlučen u posljednjoj četvtini, a naš Ivan Barišić igrao je 26 minuta i ubacio 10 poena uz četiri skoka i tri asistencije.

Goran Marić (Komarno): Veliki doprinos u pobjedi Komarnog dao je i Goran Marić koji je za 31 minutu ubacio 11 poena uz 11 skokova.

Stipe Pivac (Komarno): Odličan učinak Hrvata u Komarnu zaokružio je Stipe Pivac koji je za 16 minuta ubacio 12 poena uz četiri skoka.

Hrvoje Puljko (Prievidza): U derbiju momčadi donjeg dijela ljestvice Hrvoje Puljko briljirao je u pobjedi Prievidze protiv Nitre 83:71. Bivši član Cedevite ubacio je za 35 minuta 30 poena uz pet skokova i šest asistencija.

Saša Janković (Nitra): Za razliku od Puljka, Janković ne može biti zadovoljan. Nitra je izgubila, a on je igrao tek 12 minuta i ubacio tri poena uz tri skoka.

Mario Bratić (Handlova): Slično Jankoviću, previše razloga za sreću nema niti Mario Bratić. On je također upisao poraz i to na domaćem terenu od Lučeneca 83:77 uz odigranih osam minuta za vrijeme kojih je upisao dvije asistencije.

Mirko Ščekić (Lučenec): Hrvatski trojac u Lučenecu iza sebe ima dobru utakmicu. Mirko Ščekić igrao je svih 40 minuta i upisao 19 poena, četiri skoka i četiri asistencije.

Igor Kovačević (Lučenec): Kovačević je igrao manje od Ščekića, no nadmašio ga je učinkom. Za 30 minuta naš playmaker ubacio je 22 poena uz pet skokova i pet asistencija.

Antonio Bičvić (Lučenec): Uz odlične Kovačevića i Ščekića, istaknuo se i Bičvić koji je bio prvi strijelac susreta. Utakmicu je završio s 26 poena i osam skokova.

Dražen Klarić (Svit): Trećeplasirana momčad Slovačke, Svit, mučila se s pretposljednjim Kubinom i slavila s malih 77:75. Naš Dražen Klarić igrao je 35 minuta i ubacio 13 poena uz 14 skokova, tri blokade i dvije asistencije.

Slovenija

Ivan Bubnić (Elektra): Elektra je upisala i peti poraz u slovenskom doigravanju. Na svom parketu su poraženi od Zlatoroga 82:76, a naš Dražen Bubnić ubacio je 14 poena.

Davor Marcelić (Krka): Davor Marcelić umalo je donio pobjedu Krki protiv Luke Koper. 16 sekundi prije kraja ubacio je slobodna bacanja za minimalno vodstvo, ali tri sekunde prije kraja tricom Čmer donosi pobjedu gostima 77:75. Naš veteran susret je završio s četiri poena.

Vjeran Soldo (Krka): Poput Marcelića napadački nije briljirao niti Soldo koji je ubacio tek dva poena.

Vlado Pašalić: Za razliku od Solde i Marcelića, Vlado Pašalić igrao je sjajnu utakmicu u dresu Koprana. Susret je završio s 26 poena i uz Mučiča bio prvo ime utakmice.

Ljubo Šamadan (Geoplin Slovan): U šestom kolu na rasporedu je bio derbi NLB ligaša Heliosa i Geoplina. Geoplin je na svom terenu slavio 94:91, a kod pobjednika Ljubo Šamadan igrao je odlično i ubacio 18 poena.

Marijan Mance (Helios): U gostujućem sastavu Marijan Mance odigrao je pristojnu utakmicu i završio ju s 11 poena.

Robert Troha (Helios): Ponovno najbolji strijelac ekipe iz Domžala bio je Robert Troha. On je ubacio 18 poena od čega deset s linije slobodnih bacanja.

Španjolska

Zoran Planinić (Tau Ceramica): Tau Ceramica u derbiju s Barcelonom nije uspjela doći do pobjede. Na svom parketu poražena je 81:77, a Zoran Planinić za 25 minuta ubacio je šest poena (2/4 za dva, 2/3 slobodna) uz dva skoka i tri asistencije.

Mario Kasun (Barcelona): Mario Kasun nije se naigrao u Vitoriji. Razlog su ponovne srčane tegobe zbog kojih je nakon dvije minute napustio igru i više se nije vraćao na teren. Utakmicu je završio s dva skoka.

Marko Banić (Iurbentia Bilbao): Sjajna utakmica je iza Marka Banića. On je posve dominirao u dvoboju protiv Valladolida koji je Bilbao dobio 88:73. Naš reprezentativac igrao je 33 minute i ubacio čak 28 poena (10/13 za dva, 1/1 za tri, 5/7 slobodna) uz pet skokova.

Drago Pašalić (Iurbentia Bilbao): Uz Banića odličnu partiju u dresu Iurbentije pružio je i Drago Pašalić. Splićanin je igrao 22 minute i ubacio 12 poena (6/8 za dva, 0/1 za tri) uz osam skokova.

Marko Tomas (Fuenlabrada): Fuenlabrada je na svom parketu lako došla do pobjede nad Menorcom 82:64, no Marko Tomas nije odigrao nezaboravnu utakmicu. Za 20 minuta ubacio je pet poena (2/5 za dva, 0/2 za tri, 1/2 slobodna).

Mario Stojić (Menorca): Menorca je upisala poraz od Fuenlabrade, no možemo biti zadovoljni nastupom naših reprezentativaca. Mario Stojić za 29 minuta ubacio je 17 poena (3/8 za dva, 3/5 za tri, 2/5 slobodna) uz sedam skokova i dvije osvojene lopte.

Marino Baždarić (Menorca): Osim Stojića vrlo dobru utakmicu igrao je i Baždarić. On je na parketu proveo 30 minuta i ubacio 16 poena (2/3 za dva, 4/11 za tri) uz pet skokova, tri asistencije i dvije osvojene lopte.

Bojan Bogdanović): Mlada momčad madridskog Reala svladala je na svom parketu Navarru 85:81. Bojan Bogdanović bio je ponajbolji pojedinac kod pobjednika, a za 28 minuta ubacio je 18 poena (4/6 za dva, 3/5 za tri, 1/1 slobodna) uz tri skoka i tri asistencije.

Švedska

Srđan Subotić (Sundsvall Dragons): Šveđani su odigrali prve utakmice polufinala doigravanja, a Sundsvall je poveo u seriji protiv Sodertalje Kingsa. U prvom dvoboju Dragonsi su slavili 99:94 uz odličnu prezentaciju Srđana Subotića koji je ponovno bio prvo ime kod Dragonsa s ubačenih 28 poena.

Turska

Tomislav Ružić (Kepez): Kepez na svom parketu nije uspio pružiti jači otpor dobro Türk Telekomu. Poražen je 93:78, a Tomislav Ružić igrao je 36 minuta i ubacio osam poena (4/10 za dva, 0/6 za tri) uz sedam skokova i pet asistencija.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!