Tenis

"Švicarci" ispali, Višak prošao prvo kolo

Mihaela Bradovski • utorak, 15.04.2008.

Slabi rezultati naših predstavnika ovoga tjedna na Challenger i Futures turnirima. Ivan Cerović bit će jedini naš tenisač koji će nastupati na glavnom turniru iz Challenger serije, dok su nastup na glavnom turniru iz Futures serije izborili tek Vilim Višak i Luka Belić...

Tri su naša predstavnika nastupala na Challenger turniru u švicarskom Chiassou. Saša Tuksar, Marin Bradarić i Vjekoslav Skenderović nisu prošli kvalifikacije. Bradarić i Tuksar izgubili su već u prvom kolu, dok je Skenderović zaustavljen u drugome. Marin Bradarić izgubio je rezultatom 6:4, 6:4 od domaćina Jean-Claudea Scherrera, dok je od Saše Tuksara bolji bio Austrijanac Markus Hipfl rezultatom 6:1, 6:1. Vjekoslav Skenderović bez borbe je prošao prvo kolo kvalifikacija, a u drugome ga je zaustavio Francuz Julien Jeanpierre. Francuz je slavio rezultatom 7:5, 6:3.

Na Challenger turniru u korejskom Busanu imamo jednog predstavnika. Ivan Cerović će u glavnom turniru u prvome kolu igrati protiv japanskog tenisača Gouichija Motomure.

Nešto više predstavnika imali smo u kvalifikacijama Futures turnira. U ruskom Tyumenu u kvalifikacijama za glavni turnir nastupao je Mikhail Karpol, no nažalost zaustavljen je već u prvome kolu. Uspješniji od njega bio je Ukrajinac Ivan Anikanov. Osmi nositelj bio je bolji od našeg predstavnika rezultatom 7:6, 6:3.

Ivan Vuković izgubio je u prvome kolu kvalifikacija u francuskom Grasseu. Od našeg predstavnika koji je bio postavljen za 15. nositelja bio je uspješniji Francuz Jerome Inzerillo. Susret je završio rezultatom 7:5, 4:6, 6:3 u korist Francuza.

U talijanskoj Francavilli u kvalifikacijama smo imali dva naša predstavnika. Kristijan Mesaroš u prvome je kolu kao treći nositelj bio slobodan, a već se u drugome morao oprostiti od turnira. Bolji od njega bio je domaći tenisač Valerio Carrese. Od 11. nositelja Mesaroš je izgubio rezultatom 6:3, 6:4.

Drugi naš predstavnik Vilim Višak, inače peti nositelj, u kvalifikacijama je bio bolji od dva talijanska tenisača i tako se plasirao u glavni turnir. U prvome kolu kvalifikacija Višak je bio bolji od Alessandra Liberatorea rezultatom 6:1, 6:1, dok je u drugome rezultatom 7:6, 2:6, 6:2 slavio protiv Andree Aloisija. Višak je prošao i prvo kolo glavnog turnira gdje je bio jači od austrijskog predstavnika Christiana Magga. Naš je tenisač u drugo kolo prošao rezultatom 4:6, 6:3, 6:3, a u njemu ga čeka Talijan Alejandro Fabbrio.

Na turniru u Španjolskoj još je jedan naš tenisač ispao već u kvalifikacijama. Stefano Vukov prošao je prvo kolo kvalifikacija i protiv Španjolca Alvara Garcije slavio rezultatom 6:0, 6:1. U drugome je kolu od Vukova bolji bio Francuz Arnaud Agniel. Vukov je izgubio rezultatom 6:4, 6:2.

U Turskoj polovični uspjesi za naše predstavnike. Dok je Luka Belić kao drugi nositelj prošao kvalifikacije i plasirao se u glavni turnir, Petar Tomašić izgubio je već u prvome kolu, dok su se Robert Raguž i Tibor Simić od turnira oprostili u drugome. Tomašić je od Denisa Bejtulahija izgubio rezultatom 6:1, 6:2. U prvom kolu Raguž je bio bolji od Andreya Deryagina rezultatom 6:2, 6:0, dok je u drugome kolu nesretno izgubio od Argentinca Monteferrarioa rezultatom 5.7, 7:5, 7:5. Simić je u prvome kolu rezultatom 7:5, 6:4 bio uspješniji od Danca Simonsena, a u drugome ga je kolu rezultatom 6:3, 6:2 lako pobijedio Adrien Bossel.

Za malo veselja pobrinuo se Luka Belić izborivši nastup na glavnom turniru. Belić je u prvome kolu lako pobjedio Germaina Gigounona (6:0, 6:1), u drugome je bio bolji od Dzmitryja Yeliseyenka (6:1, 6:1), a u trećemu je rezultatom 6:1, 6:4 slavio protiv Argentinca Rios-Beniteza. U prvom kolu glavnog turnira Belić će igrati protiv Alexandera Somogyija.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisSkrolATP Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!