Tenis

Neuspjela zemljana premijera

Ivor Krapac • utorak, 15.04.2008.

Drugi dan ATP turnira u Estorilu donio je oproštaj jedinog preostalog hrvatskog predstavnika. Trećepostavljeni Ivo Karlović je u svom prvom ovogodišnjem meču na zemljanim terenima zbog ozljede lijevog koljena predao portugalskom wild-cardu Ruiju Machadu početkom drugog seta...

Prvi hrvatski "reket" ostao je praznih ruku na startu dijela sezone na zemljanoj podlozi. Domaći adut Rui Machado (371.), još svjež od proslave 24. rođendana prije pet dana, prošao je Karlovićevom predajom nakon ranog gubitka servisa u drugom setu, pri zaostatku od 6:4 i 1:0. Očito je riječ o istom problemu koji je "Karla" ometao i u susretu sa Simoneom Bolellijem u Davis Cupu proteklog vikenda, kad je ipak izdržao do kraja meča.

Prva dionica najavila je da bi ovaj susret mogao donijeti sreću 24-godišnjem Portugalcu. Machado je već u prvom gemu breaknuo jedinog preostalog hrvatskog aduta na ovom turniru, a da će prvi set otići u njegove ruke postalo je izvjesno nakon još jednog breaka i odlaska do praktički nedostižnog vodstva od 5:1. "Karlo" je do kraja seta uspio samo smanjiti zaostatak.

Drugi set trajao je samo jedan gem. Nakon izgubljenog servisa na startu tog seta, ukupno trećeg Portugalčevog breaka u meču, Karlović je predao i skratio Machadu put u osminu finala, u kojoj će se susresti s Francuzom Florentom Serrom. Francuski tenisač je sa 6:1 i 6:2 "prošetao" talijanskog kvalifikanta Gianlucu Nasa, koji je na putu do glavnog turnira, između ostalog, bio jači i od Ivana Dodiga.

ATP Estoril, 15.4.2008., prvo kolo: Hanescu (Rumunjska) - Patience (Francuska) 6:1, 7:6(2), Sousa (Portugal, Q) - Marach (Austrija, Q) 6:1, 6:3, Berrer (Njemačka, 8) - Elias (Portugal, WC) 6:4, 7:5, Serra (Francuska) - Naso (Italija, Q) 6:1, 6:2, Machado (Portugal, WC) - Karlović (Hrvatska, 3) 6:4, 1:0, predaja Karlovića, Ascione (Francuska) - Kudrjavcev (Rusija, Q) 6:1, 6:4.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!