Tenis

Federer oznojio organizatore

Ivor Krapac • utorak, 15.04.2008.

Joao Lagos, direktor ATP turnira u Estorilu, nije imao spokojno popodne drugog dana na središnjem terenu. Neposredno nakon oproštaja trećepostavljenog Ive Karlovića zbog ozljede, Lagos je bio na mukama prateći dvoboj Rogera Federera i Oliviera Rochusa...

Prvi tenisač svijeta nije imao lak posao protiv Belgijca koji uvijek može biti prijetnja ako mu se poklopi dan, pa čak i protiv igrača iz samog vrha. Pored toga, Federeru je trebalo vremena da se pronađe u prvom ovogodišnjem nastupu na zemljanoj podlozi, a to traženje pomoglo je Rochusu da osvoji prvi set i dodatno zabrine sve na tribinama koji se nadaju gledanju prvog na svijetu u nastavku turnira. Na njihovu sreću, Federer je do kraja meča bio dovoljno dobar za preokret i prolaz s 4:6, 6:3, 6:2, na koncu, rezultatski čak i dosta glatko u drugom i trećem setu.

Bilo je promašaja i traženja prave igre, no glavnoj zvijezdi estorilskog tjedna je jedino bitno da je dobio, izborivši osminu finala protiv Rumunja Victora Hanescua. 26-godišnjak iz Bukurešta osigurao je susret s Federerom sa 6:1 i 7:6(2) protiv Francuza Oliviera Patiencea.

Uz Karlovića, u utorak je ispao još jedan nositelj, četvrtopostavljeni Finac Jarkko Nieminen, koji je posve popustio nakon osvojenog prvog seta protiv Denisa Gremelmayra. Nijemac je vrlo lako došao do preokreta i pobjede s 3:6, 6:1 i 6:2.

Nikolaj Davidenko bio je najuvjerljiviji od svih vodećih nositelja. Dva dana nakon prolaza u polufinale Davis Cupa s ruskom reprezentacijom, a u tjednu prije i s osvojenim Masters Series turnirom u Miamiju, drugi nositelj potvrdio je da je u formi s glatkih 6:3 i 6:1 protiv Austrijanca Jürgena Melzera. Kako je Federer izgledao u prvom kolu, Davidenko je čak i prvi ovotjedni favorit za naslov...

ATP Estoril, 15.4.2008., prvo kolo: Federer (Švicarska, 1) - O. Rochus (Belgija) 4:6, 6:3, 6:2, Hanescu (Rumunjska) - Patience (Francuska) 6:1, 7:6(2), Sousa (Portugal, Q) - Marach (Austrija, Q) 6:1, 6:3, Gremelmayr (Njemačka) - J. Nieminen (Finska, 4) 3:6, 6:1, 6:2, Vanek (Češka) - Petzschner (Njemačka) 4:6, 6:3, 6:4, Berrer (Njemačka, 8) - Elias (Portugal, WC) 6:4, 7:5, Cipolla (Italija) - Roger-Vasselin (Francuska) 6:4, 5:7, 6:4, Serra (Francuska) - Naso (Italija, Q) 6:1, 6:2, Machado (Portugal, WC) - Karlović (Hrvatska, 3) 6:4, 1:0, predaja Karlovića, Ascione (Francuska) - Kudrjavcev (Rusija, Q) 6:1, 6:4, Davidenko (Rusija, 2) - Melzer (Austrija) 6:3, 6:1.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisSkrolATP Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!