Nogomet

Pjanić propustio slediti Gerland

Maja Giljanović • utorak, 15.04.2008.

Mlada nada Mehe Kodre i BiH reprezentacije Miralem Pjanić propustio je brat-bratu četiri stopostotne prigode izboriti barem produžetke u četvrtfinalu Kupa Francuske protiv Lyona...

Lyon je na Gerlandu, naime, ugostio dogodine drugoligaša iz Metza u pokušaju da čim prije zaboravi nonšalantno primljeni pogodak ove subote kojim mu je Rennes u 92. minuti uskratio sva tri boda i praktički osiguran sedmi uzastopni naslov prvaka.

Alain Perrin, lanjski osvajač Kupa sa Sochauxom, tražio je pun angažman svojih igrača, lidera Le Championnata, a od svojih postulata nije ustuknuo: u svlačionicu se, naime, u nedjelju spustio gnjevni predsjednik Jean-Michel Aulas zahtijevajući uvrštavanje u momčad Ben Arfe od prve minute - 20-godišnjak je, međutim, odgledao susret s klupe, a u jedanaestoricu je Perrin poslao prvog strijelca prvenstva Benzemu, Freda koji je u prvenstvu protiv Les Grenatsa zabio oba u 2:0 pobjedi te Kadera Keitu.

Lavovi su otvorili utakmicu izvrsnom šasnom Juninha (spremnog nakon dubioza oko povrede gležnja) koju u 10. minuti brani vratar Marichez i stativom Keite, ali ni momčad trenera Yvona Pouliquena, inače sa Strasbourgom 2001. i Lorientom 2002. osvajača Kupa, nije stajala skršenih ruku: Pjanić redom u 20., 49. i povrh svega u 64. minuti u kojoj Coupeta spašava prečka smrzava 27.000 navijača Lyona.

Polufinala vrijedan gol djelo je prvog strijelca ove sezone i u Kupu - Benzeme koji svoj šesti pogodak posprema iza Maricheza krasnim solo-prodorom u 40. minuti i ostavlja Les Gones u utrci za prvim dvostrukim naslovom u povijesti kluba. Trostruki slavljenik (zadnji put još 1973.) bio bi ujedno prva momčad od Guy Rouxovog Auxerrea 1996. s osvojenom dvostrukom krunom (Bordeaux doduše vreba na oba polja).

U prvom četvrtfinalu Amiens je, pak, golom Contouta dvije minute prije isteka 90. svladao također drugoligaša iz Dijona.

Sutra Bordeaux na Chaban Delmasu dočekuje Sedan, šestu momčad Ligue 2 koja je dosad među ostalima eliminirala i prvoligaša iz Caena (3:2), dok u večernjem terminu u Nantesu protiv Carquefoua, petoligaške senzacije koja je u osmini finala eliminirala treću momčad Le Championnata Marseille, gostuje ispadanjem u drugu ligu prestravljeni Paris-Saint Germain.

Coupe de France, četvrtfinale:
Amiens (2) - Dijon (2) 1:0, Lyon - Metz 1:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!