Zimski sportovi

Konačno pobjeda

Ante Jukić • srijeda, 16.04.2008.

Nakon početna dva poraza, hrvatski su hokejaši upisali i prvu pobjedu na Svjetskom prvenstvu Divizije I, skupine B, koje se održava u Japanu. U izjednačenoj i zanimljivoj utakmici, naši su ''oklopnici'', nakon izvođenja kaznenih udaraca, bili bolji od reprezentacije Estonije...

Budući da su porazi od Ukrajine i Japana bili, manje-više, očekivani, današnji dvoboj s Estonijom bio je našim hokejašima prva prava prilika za osvajanje bodova na ovom natjecanju. Utakmica je bila očekivano tvrda i neizvjesna, a prvi su do pogotka došli Estonci, kad je Urushev, u 14. minuti prve trećine, iskoristio jednu situaciju s igračem više. Naši su reprezentativci do izjednačenja stigli u posljednjoj minuti druge trećine, pogotkom Marka Lovrenčića. Bio je to ujedno i prvi pogodak Hrvatske na ovom prvenstvu.

Budući da do isteka 60. minute nije više bilo pogodaka, utakmica je otišla u produžetak. Ni dodatnih pet minuta nije dalo pobjednika ovog dvoboja, pa su igrači pristupili izvođenju kaznenih udaraca. Veliko slavlje našoj reprezentaciji donio je Michael Novak, koji je jedini bio precizan u raspucavanju. Današnjom pobjedom Hrvatska je osvojila prva dva boda na ovom prvenstvu, dok su Estonci, iako su na kraju poraženi, osvojili svoj prvi.

Do kraja natjecanja u Sapporu, hrvatski će hokejaši odigrati još dvije utakmice. U petak će nam protivnici biti naši sjeverni susjedi, Mađari, dok ćemo dan poslije odmjeriti snage s reprezentacijom Litve.

Hokej na ledu, Svjetsko prvenstvo Divizije I, grupa B, 16.04.2008:
Hrvatska - Estonija 2:1 (SO)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!