Vodeni sportovi

Lovrović/Mikuličić ponovno u igri za OI

Mario Lešković • srijeda, 16.04.2008.

Marin Lovrović i Siniša Mikuličić (3. Maj, Rijeka) nakon četiri jedrenja su 16. u konkurenciji 104 posade, odnosno treći su među nacijama koje se nadmeću za četiri zadnja mjesta na Olimpijskim igrama u Kini. Danas u četvrtom jedrenju SP-a ušli su 21. u cilj...

Nakon tri dana laganog i umjerenog vjetra danas je dobro zapuhalo, i do 24 čvora, zbog čega čak 32 posade nisu stigle do cilja, među njima i Arapov/Uljević (Mornar, Split), koji su pali na 91. mjesto poretka. Dan Lovrović i Marin Lovrović stariji (Rijeka) dobro su odjedrili, zauzeli su 29. mjesto i nakon četiri jedrenja su 45. Međutim, prvenstvo će biti neizvjesno do zadnjeg jedrenja, kako po pitanju podjele medalja, tako i po pitanju olimpijskih normi, pogotovo sutra kad će sve posade nakon petog jedrenja odbaciti najlošiji plasman.

Prema trenutačnoj računici sedam nacija bilo bi u krugu onih koji će se boriti za Qingdao 2008.: Švicarska, Irska sa čak tri posade, Kanada, Japan, Hrvatska, Austrija i Danska. Trenutačno nakon četiri jedrenja vize za Kinu drže Japan (ukupno 10.), Švicarska (ukupno 11.), Hrvatska (ukupno 16.) i Argentina (ukupno 24.). Argentinci stoje loše u kombinaciji s odbacivanjem najlošijeg plasmana. Iako sada zauzimaju četvrtu poziciju u normi praktički nemaju izgleda, barem kako danas stvari stoje. Na prvo mjesto izbili su Talijani Negri/Viale. Do kraja prvenstva još su dva dana i dva jedrenja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!