Tenis

Ovog puta se ne bunimo

Ivor Krapac • srijeda, 16.04.2008.

Za razliku od nekih ranijih prigoda, ždrijeb kojim doznajemo sljedećeg suparnika ovog puta nije donio lošu vijest hrvatskoj reprezentaciji. U kvalifikacijskom susretu za ulazak u Svjetsku skupinu Davis Cupa trebat će svladati Brazilce, a povoljna okolnost je da će se igrati u Hrvatskoj...

U doba Guge Kuertena dok je bio u svjetskom vrhu, susret s Brazilom izgledao bi opasno za bilo koju reprezentaciju, no sada, kad Brazilci više nemaju igrača tog ranga, danas obavljeni ždrijeb u Londonu ne djeluje loše za hrvatske tenisače. U situaciji kad je postojala mogućnost da, između ostalog, "iz bubnja" dođu Švicarci ili Srbi, ovakav rasplet nitko ne bi odbio.

Igrat će se 19. - 21. rujna pred hrvatskim navijačima i na vjerojatno što bržoj podlozi obzirom da južnoameričkim reprezentacijama, pa tako i Brazilcima, najviše odgovara zemlja. Naši budući gosti došli su do ove faze natjecanja pobjedom u drugom kolu prve skupine Američke zone, također proteklog vikenda, kad je Hrvatska u Euroafričkoj igrala s Talijanima.

Vezane vijesti

Brazilci su u Sorocabi iskoristili prednost domaćeg terena u ogledu s Kolumbijcima, uz dvije pobjede Marcosa Daniela i očekivan bod odličnog para Andre Sa/Marcelo Melo u odlasku do nedostižnih 3-1, a potom i pobjedu Thomaza Belluccija kao "točku na i" za konačnih 4-1. Kolumbijci su u tom susretu na raspolaganju imali Santiaga Giralda, Juan-Sebastiana Cabala, Michaela Quintera i Carlosa Salamancu, nisu mogli puno.

Marcos Daniel, 91. na Entry listi, kao glavni adut u singlu, a Andre Sa i Marcelo Melo, prošlogodišnji četvrtfinalisti US Opena i polufinalisti Wimbledona, kao jaka opcija u paru - Brazilci se u potrazi za pobjedama redovito oslanjaju na ovaj trojac, a slično će, ukoliko tada svi budu zdravi i spremni, biti i u rujnu u Hrvatskoj, u njihovom pokušaju da prirede veliko iznenađenje. Drugi tenisač u singlu je glavni problem u sastavu kojeg vodi Francisco Costa, Thomaz Bellucci (145.), Julio Silva (191.), Joao Souza (206.) ili netko četvrti nisu garancija za velike stvari.

Kad se sve zaokruži, Hrvatska s Marijem Ančićem i Marinom Čilićem, a vjerojatno i Ivom Karlovićem, bit će veliki favorit u želji za povratkom u Svjetsku skupinu. Ovo je prilika koju se ne smije propustiti.

Davis Cup, kvalifikacije za Svjetsku skupinu, 19. - 21. rujna: Čile - Australija, Velika Britanija - Austrija, Švicarska - Belgija, Hrvatska - Brazil, Izrael - Peru, Nizozemska - Južna Koreja, Rumunjska - Indija, Slovačka - Srbija

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!