Zimski sportovi

Colorado i San Jose izjednačili

Krešimir Ferlak • srijeda, 16.04.2008.

Utorak je donio pet utakmica NHL doigravanja. Montreal je napravio veliki posao pobjedom u Bostonu i sada im nedostaje još samo jedna za prolazak dalje. Colorado je kod kuće uvjerljivo slavio protiv Minnesote, a sigurnu pobjedu ostvarila je i Philadelphija. Anaheim je napokon odigrao na razini prvaka i slavio u Dallasu, dok je San Jose u šokantnoj završnici odnio pobjedu iz Calgaryja.

Montreal i Boston odigrali su jednu odličnu, borbenu i čvrstu utakmicu koju je riješio jedan udarac i jedan pogodak. Prvi period je donio nekoliko dobrih šansi, ali vratari su svoj posao odradili maestralno. U drugom dijelu ista priča sve do četrdesetak sekundi prije kraja. Montreal je u regularnom dijelu sezone bio momčad koja je najbolje koristila situacije sa igračem više, ali do sada u doigravanju je bilo upravo suprotno. Jučer su također prve dvije prilike propustili, ali treću nisu. Patrice Brisebois je zabio neobranjivim udarcem nakon jedne gužve pred golom Bruinsa. U trećoj se očekivao veliki pritisak Bostona, ali Canadiensi su odigrali odličnu obranu i nisu domaćinima dozvolili pravu priliku i pobjeda je otišla u Montreal i velika prednost od 3:1 u pobjedama.

Osim Briseboisa junak pobjede bio je mladi vratar Canadiensa Carey Price. Price je ponovno bio izvrstan i postao prvi rookie od legendarnog Patricka Roya 1986. koji nije primio pogodak u utakmici doigravanja. Te 1986. Roy je također branio za Candiense i Montreal doveo do Stanley Cupa. Ne treba ni napominjati da su u Montrealu već počele usporedbe između ta dva vratara i pitanja može li Price dovesti Montreal do vrha. Za sada izgleda da može, ali do naslova će trebati još mnogo odličnih utakmica i obrana.

Calgary je nakon velikog preokreta prije dva dana pun samopouzdanja krenuo u četvrtu utakmicu protiv San Josea. Calgary je počeo odmah pritiskati i to im se isplatilo. Već u četvrtoj minuti utakmice Jarome Iginla je zabio za vodstvo Flamesa. Iako se tada očekivalo da će Flamesi nastaviti s pritiskom, to im nije uspjelo i Sharksi preuzimaju kontrolu utakmice. Do izjednačenja stižu sredinom drugog perioda kada Ryane Clowe postiže već svoj četvrti pogodak u doigravanju. No, krajem perioda Dion Phaneuf koristi jedno dodavanje Iginle i Flamesi sa 2:1 ulaze u treću.

Taj rezultat je stajao do zadnjih pet minuta utakmice kada Sharksi slave u šokantnoj završnici. Prvo je Jonathan Cheechoo izjednačio rezultat i kada su svi očekivali produžetke, Joe Thornton je samo deset sekundi prije kraja treće trećine donio veliku pobjedu Sharksima. Thornton je često kritiziran da u doigravanju ne igra na razini iz regularnog djela, ali sada je postigao veliki pogodak i barem malo utišao kritike. San Jose je tako izjednačio na 2:2 u pobjedama i što je još bitnije vratio samopouzdanje, dok je pitanje hoće li se Flamesi znati oporaviti od ovog šoka. Sljedeća utakmica je već za dva dana.

Anaheim je napokon odigrao utakmicu u svom stilu, u stilu prvaka i došao do 4:2 pobjede kod Dallasa. Sve je bilo riješeno u prvih petnaest minuta utakmice kada su Ducksi od četiri udaraca tri puta zabili. Prvo je jednu gužvu iskoristio Marchant, ubrzo zatim pogrešku obrane Starsa koristi Getzlaf, a par minuta kasnije Chris Pronger povisuje na 3:0. Dallas od tada preuzima inicijativu, ali ne uspijeva postići pogodak. Dapače, Pronger je početkom druge svojim drugim pogotkom odveo Anaheim na velikih 4:0. Dallas tek u trećoj sa dva brza pogotka Brendena Morrowa smanjuje rezultat

Velika pobjeda za Duckse koji su se vratili u igru, ali i vratili dosta izgubljenog samopouzdanja. Dallas je pak razočaran porazom, ali Starsi još uvijek imaju prednost u pobjedama,a u posljednje dvije trećine ove utakmice su pokazali da i dalje mogu dominirati nad Ducksima. Sljedeća utakmica, koja se također igra u Dallasu, mogla bi biti odlučujuća za ovu seriju.

Colorado i Minnesota su prve tri utakmice riješili u produžetku, ali jučer je Colorado razbio goste iz Minnesote i slavio sa uvjerljivih 5:1. Sve je bilo riješeno već u prvom periodu kada za Avs'e zabijaju Brunette, Wolski i Arnason. U drugom periodu dominacija Colorada se nastavlja i golovima Saleija i Hejduka odlaze na 5:0. Mikko Koivu je u trećoj uspio samo ublažiti poraz. Zanimljivo zvuči podatak da je Minnesota imala čak 101 minutu isključenja prema 12 Colorada. Serija se sada vraća u Minnesotu, svaka ekipa ima po dvije pobjede i ne treba niti reći koliko će važna biti pobjeda u sljedećem susretu.

Philadelphia je ponovno dominirala and Washingtonom i upisala pobjedu od 6:3 i preuzela vodstvo u dvoboju od 2:1 u pobjedama. Daniel Briere je ponovno bo odličan i postigao je dva pogotka, dok je njegov partner iz napada Vaclav Prospal imao tri asistencije. Washington se solidno držao i pet minuta prije kraja utakmice je pogotkom Brooksa Laicha stigao na 4:3. Ali, Flyersi tada ponovno ubacuju u brzinu više i preko Richarda i Knublea postižu još dva pogotka za uvjerljivu pobjedu. Treba istaknuti da su Flyersi su ponovno odradili odličan posao na Ovečkinu koji je imao tek jednu asistenciju i četiri udarca na gol.

Nhl, rezultati, 15.4.2008

Istočna konferencija:

Boston – Montreal 0:1 (1-3)

Philadelphia – Washington 6:3 (2-1)

Zapadna konferencija:

Dallas – Anaheim 2:4 (2-1)

Calgary – San Jose 2:3 (2-2)

Colorado – Minnesota 5:1 (2-2)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!