Nogomet

"Malo je igrača kao Niko"

Vedran Attias • srijeda, 16.04.2008.

Trener Portsmoutha Harry Redknapp još je jednom nahvalio našeg reprezentativca koji ove sezone zaista igra na vrhunskoj razini...

Nakon što se godinu dana prilagođavao na potpuni drukčiji nogomet od onoga koji je igrao u našoj ligi, Niko Kranjčar ove se sezone promaknuo u (po)najboljeg igrača svog kluba. Nakon grijanja klupe i nastupa za rezerve, ove sezone Niko ima nevjerojatne 33 započete utakmice u nizu te je izjednačen s Davidom Jamesom.

Riječi trenera sigurno će mu biti drago čuti: "Mislim kako ima malo igrača kao Niko u današnje vrijeme. Čim je došao mi smo ga htjeli staviti u sastav, no normalno je kako mu je trebalo neko vrijeme za prilagodbu." Redknapp, kao pravi trener, nikada nije sumnjao u njegove kvalitete: "I prošle sam godine znao kako je on jako dobar igrač kojeg se isplati čekati."

Promjena sredine nije mu lako pala: "Zamislite dolazak iz Hrvatske u Premier ligu. Niko je igrač koji je kod kuće igrao u puno sporijem ritmu - duplo sporijem nego što se igra u Engleskoj. Brzo je shvatio što treba popraviti kako bi igrao u Engleskoj i dignuo je fizičku spremu. Već je on prošle sezone bio dobar, ali ove je fantastičan."

Kranjčar je ove sezone pet puta zabio i isto toliko puta i namjestio suigračima za gol: "Kada dobije loptu - točno zna što će s njom. Zna dodati, zna puknuti - jednostavno ima sve." Naravno, dobre igre nisu promakle niti drugim klubovima, no Redknapp se nada kako će ostati na Fratton Parku: "Nadam se kako ćemo ga uspjeti zadržati. On je ovdje sretan i igramo dobar nogomet. Pred njim je Europsko prvenstvo s Hrvatskom i finale Kupa. Klub ide prema naprijed pa tako ovdje ima sve što mu je potrebno."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!