Ostali sportovi

HTV opet odabrao "sapunice" umjesto derbija

Bernard Jurišić • srijeda, 16.04.2008.

Tek nekoliko dana nakon što se cijela država divila i ponosila svjetskim plivačkim rekordima i šampionima, vratili smo se u krutu hrvatsku sportsku realnost. Dok danas budu "grmjele" tribine na tri velika sportska događaja u našoj zemlji, odašiljači državne televizije odašiljat će reprize repriza američkih serija...

Navijači već danima traže kartu više za tri velika sportska događaja koja će se odigrati u srijedu poslijepodne, no po tko zna koji put javnu nam televiziju domaće lige i natjecanja, pa čak i državne reprezentacije, ne uzbuđuju previše. Nije dovoljno profitabilno.

Derbi neporaženih momčadi košarkaškog prvenstva na splitskim Gripama proći će u sjajnoj atmosferi pred punom dovranom i nekih 2.500 sretnika koji će se domoći ulaznice. Ostatak države koji bi htio pogledati izuzetno zanimljivi dvoboj Splita CO i Zadra, ako ne živi u Zadru i ne hvata signal lokalne televizije VOX, osuđen je na teletekst ili internet.

Slika 1 od 1.

U isto doba dana u Dubrovniku starta finalna serija prvenstva države u vaterpolu. Jug CO i Mladost još će jednom pružiti vrhunski doživljaj svima koji budu mogli nazočiti gruškom bazenu. Ostalima - teletekst i internet. Da, u državi svjetskih prvaka, zemlji u kojoj se igra najbolji klupski vaterpolo na svijetu, javna televizija nema interesa za direktan prijenos čak niti finalne serije u kojoj igraju dva sudionika euroligaškog Final Foura.

Čak ni državna selekcija nije vrijedna HTV-ove pažnje, niti kad se bori za odlazak na Svjetsko prvenstvo. U Pločama malonogometna reprezentacija igra uzvratnu utakmicu završnih kvalifikacija za odlazak na SP protiv Italije. Dok je prvu utakmicu u Pescari prenosio talijanski RAI, za HTV je mali nogomet očito "premali".

Termini u kojima će se igrati utakmice u Splitu, Dubrovniku i Pločama "popunjeni" su neodgodivim reprizama repriza američkih serija Prijatelji i Beverly Hills. Dok se Rudež bude nadmudrivao s Baraćem, Bošković tražio put do Pavićeve mreže, a Grdović driblao talijansku obranu, HTV će nam još jedan put prikazati Chandlerove viceve i Brandonove adolescentske dvojbe. Nedaj bože da se jedan dan reprize pomakne za sutra.

Već mjesecima se javnosti mažu oči pričama o "novom sportsko-zabavnom kanalu koji tek što nije, pa se strpite još malo". Nekome je nos očito dosad narastao više nego u Pinocchija. A javnost će opet paušalno udariti po sportskoj redakciji HTV-a, kao da su oni krivi što imaju sve manje raspoloživog prostora za rad? Krivci sjede na nekim drugim mjestima zgrade na Prisavlju i vjerojatno još uvijek smišljaju kako bi se "oprali" od gubitka prava na rukometno SP, pa zaboravljaju da postoje i drugi sportski događaji.

Nema novca? Da, za sve ima, ali za sport nema. Vjerujemo. Zato je i svaki put kad se dotaknemo HTV-ovog nemara prema hrvatskim sportskim događajima pretplata nove četiri kune skuplja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!