Tenis

Safin iskoristio pozivnicu

Maja Čeko • srijeda, 16.04.2008.

Završeno je prvo kolo ATP turnira u Valenciji vrijednog 370.000 €. Najočekivaniji meč prvog kola odigrali su Safin i Ferrero, Andrejeva je iznenadio Korolev, a Ferrer je bio uvjerljiv protiv Navarra...

David Ferrer, prvi nositelj i pobjednik Valencije iz 2005. godine, nakon nešto malo više od jednog i pol sata uspio je ući u drugo kolo porazivši sunarodnjaka Ivana Navarra s kojim je igrao prvi puta. Prvi set bio je donekle, statistički, još uvijek izjednačen, ali ipak s malom prednošću Ferrera koji je dva puta oduzimao servis Navarru. U drugom setu Ferrer je još malo pojačao svoju igru što je bilo dovoljno da se plasira u drugo kolo gdje ga čeka kvalifikant Pablo Andujar, koji je bio bolji od Kristofa Vliegena.

Sedmi nositelj Fernando Verdasco je u tri seta morao tražiti pobjedu protiv Nicolasa Lapenttija. Lapentti je u prvom setu napadao Veradasca pokušavajući mu oduzeti servis. Na pragu trinaeste igre, Lapentti je napokon u uspio napraviti break i tako osvojiti prvi set. U drugom i trećem setu Verdasco se uspio vratiti i nakon dva sata i četrdeset minuta otići sa terena kao pobjednik. U drugom kolu čeka ga Mischa Zverev.

Tommy Robredo, postavljen za trećeg nositelja, u Valenciju je došao s pozivnicom i u prvom kolu mu je po četvrti put s druge strane mreže stajao Albert Montanes. Dva seta sa 6:3 i 7:5 bila su dovoljna da Robredo upiše još jednu pobjedu protiv Montanesa i uđe u drugo kolo gdje ga čeka Santiago Ventura.

Igor Andrejev, šesti nositelj, poražen je od 113. igrača svijeta Jevgenija Koroleva nakon tri teška seta i dva i pol sata igre. Već u prvom setu Korolev je iznenadio Andrejeva osvojivši prvi set sa 6:4, a Andrejev vraća istom mjerom u drugom setu. O pobjedniku ruskog dvoboja odlučeno je tek u tie-breaku trećeg seta. Bolji je bio Korolev koji će dalje igrati s Gimeno-Traverom.

Možda najzanimljiviji meč igrao se između Marata Safina, koji je došao sa pozivnicom, i Juana Carlosa Ferrera, postavljenog za četvrtog nositelja. Nešto više od dva sata trajala je borba za ulazak u drugo kolo. Prvi set otišao je Safinu koji je spasio tri break lopte i zaključio set sa 6:3. U drugom setu Ferrero uzvraća u dvanaestoj igri i osvaja set sa 7:5, a u trećem setu Safin iskorištava priliku da izjednači svoj rezultat s Ferrerom u međusobnim susretima na 6-6, te završava meč sa 6:4. Sljedeći protivnik bit će mu Robin Haase.

U posljednje dvije godine Nicolas Almagro osvajao je Valenciju, a na dobrom je putu da to napravi i treći put. Prva stepenica u liku Miguela Angela Lopeza Jaena uspješno je preskočena nakon dva seta sa 7:5 i 6:3. Juan Monaco, drugi nositelj, ipak se nešto više pomučio protiv Eschauera, ali je i on ipak nakon tri seta prošao u drugo kolo.

ATP Valencia, 1. kolo: Ferrer (Španjolska, 1) – Navarro (Španjolska) 6:3, 6:4; Andujar (Španjolska, q) – Vliegen (Belgija) 6:4, 6:1; Zverev (Njemačka) – Horna (Peru) 6:3, 6:7(5), 6:4; Verdasco (Španjolska, 7) – Lapentti (Ekvador) 5:7, 6:3; 6:4; Robredo (Španjolska, wc, 3) – Montanes (Španjolska) 6:3, 7:5; Ventura (Španjolska) – Marrero (Španjolska) 7:6(3), 7:6(6); Monfils (Francuska) – Gonzalez (Argentina) 6:3, 6:4; Starace (Italija, 8) – Bolelli (Italija) 6:3, 6:1; Korolev (Rusija) – Andrejev (Rusija, 6) 6:4, 4:6: 7:6(4); Gimeno-Traver (Španjolska, wc) – Stahovskij (Ukrajina) 6:4, 6:4; Haase (Nizozemska) – Šukin (Rusija) 6:4, 4:1 predaja; Safin (Rusija, wc) – Ferrero (Španjolska, 4) 6:3, 5:7, 6:4; Almagro (Španjolska, 5) – Lopez Jaen (Španjolska, q) 7:5, 6:3; Schwank (Argentina) – C. Rochus (Belgija, q) 6:2, 2:0 predaja; Garcia-Lopez (Španjolska) – Darcis (Belgija) 6:4, 0:0 predaja; Monaco (Španjolska, 2) – Eschauer (Austrija) 6:7(5), 6:4, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisSkrolATP Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!