Nogomet

Sedan na penale izbacio Bordeaux iz Kupa

Maja Giljanović • srijeda, 16.04.2008.

Šestoplasirana ekipa Ligue 2 u četvrtfinalu je Coupe de Francea odolijevala svih 120 minuta i potom drugoplasiranu momčad Le Championnata na njihovom Chaban-Delmasu eliminirala boljim izvođenjem jedanaesteraca...

Sedan trenera Jose Pasqualettija stigao je u Bordeaux bez kompleksa: dvaput osvajači trofeja Charlesa Simona (davnih 1956. i 1964.) računali su na zaokupljenost Žirondinaca prošlog vikenda iznova otvorenom borbom za naslov prvaka jer unatoč uvjeravanjima Laurent Blanca u suprotno, četiri samo boda zaostatka za Lyonom u prvenstvu (pet kola prije kraja) neminovno su poremetila momčad u pripremi za Kup.

Blanc je inače neočekivano u prvu jedanaestoricu uvrstio redom Wendela, Cavenaghija, Fernanda i Belliona, ali usprkos deklariranoj ofenzivi Bordeaux, u revanšu susreta iz davne 1969. kad su se posljednji put sreli u Kupu i to u polufinalu u kojem je slavio večerašnji domaćin - na koncu u finalu poražen od Marseillea, nije pronašao put k mreži vratara Regnaulta.

O detalju iz 15., pak, još će se raspravljati: sudac Cailleux, naime, ne kažnjava iz aviona očit start Baninga na Wendelu da bi potom Bordeaux jalovom igrom bez imalo vica les Sanglierse doveo do produžetaka bez ijedne jedine opasnije situacije po gostujući gol. Štoviše Planus je u 83. minuti pravovremenim utrčavanjem u noge Sowa spriječio nekadašnjeg igrača Rennesa u pospremanju lopte u prazan gol nakon nespretne intervencije Ramea.

Najveću prigodu spasiti Bordeaux ruleta jedanaesteraca propustio je večeras samozatajni Cavenaghi u 118. minuti iz slobodnog udarca zamalo poslavši loptu pokraj vratnice, a da stvar po Argentinca bude još gora - upravo je strijelac ove sezone 14 pogodaka (četiri iz jedanaesteraca) promašio prvi penal. Jurietti mu se zatim pridružio, a s druge je strane Amalfitano propustio dokrajčiti muke, međutim, seriju poslije sigurniji je bio Abdoun i posve zasluženo poslao Sedan u polufinale.

Osvajač, pak, Liga-kupa ostao je i igri za pravi Kup: Parižani su tri dana poslije šokantnog poraza od Nice u zadnjih pet minuta na njihovom Parku prinčeva stigli na Nantesov La Beaujoire gdje su ih ugostili amateri iz Carquefoua.

14. momčad pete lige (16 je inače momčadi pa trenutno momčad Denisa Renauda ispada) dosad je među ostalima skalpirala Nancy i u osmini finala Marseille, a PSG čiji je trener Le Guen u momčad ubacio golobrade primjerice N'Goga, N'Goyija, Sakha činio se, ovako prestravljen za opstanak u ligi, protivnikom po mjeri .

Na koncu je gostima trijumf donio stari lisac Pauleta golom u 76., a 90 minuta odigranih večeras svima će po hitnom postupku pasti u brzi zaborav.

Coupe de France, četvrtfinale:
Bordeaux - Sedan (2) 0:0 (3:4 nakon jedanaesteraca), Carquefou (5) - PSG 0:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!