Nogomet

Roma blizu, Inter malo dalje

Ivana Spahija • srijeda, 16.04.2008.

Prvi polufinalni susreti talijanskog kupa ipak su ponudili neočekivan rezultat. Lazio je uspio prirediti iznenađenje i na San Siru odigrati neodlučeno s Interom, što Nebesko - plave dovodi u povoljniju situaciju uoči uzvrata. U drugoj utakmici, Roma je na Olimpicu svladala Cataniju i tako sebi otvorila put prema finalu...

Roma je na domaćem terenu došla do minimalne pobjede nad Catanijom, a vrijednu prednost Vukovima donio je kapetan Francesco Totti. Il capitano je vodio igru tijekom svih 90 minuta, a u konačnici je i presudio gostima sa Sicilije. Prvo poluvrijeme proteklo je bez pogodaka, a koliko je utakmica bila siromašna, najbolje pokazuju tek dva upućena udarca prema vratima obiju momčadi.

Ipak, već u prvoj minuti nastavka zatresla se mreža Catanije. Totti je majstorskim udarcem izvana iznenadio gostujućeg vratara Polita i Romi donio prednost od 1:0. Vukovi su u 66. minuti propustili veliku priliku za povećanje vodstva kada je udarac Mancinija završio malo pokraj vratnice Polita. Roma je ovom pobjedom stekla prednost uoči uzvrata na Siciliji i ima dobre šanse za plasman u finale kupa.

Zvučniji polufinalni susret, onaj između Intera i Lazija, donio je iznenađenje. Crno - plavi su na San Siru remizirali s Lazijom u susretu bez pogodaka, što je prilično dobra vijest za Rimljane koji za tri tjedna na Olimpicu dočekuju Inter. Prvo poluvrijeme ponudilo je priličan pritisak igrača Lazija na obranu domaćina, Nebesko - plavi su u nekoliko navrata mogli doći u vodstvo. U 17. minuti pokušaj Pandeva raščistila je domaća obrana, a deset minuta kasnije je Mauri zakasnio na dobro ubačenu loptu Ledesme. Rimljani su vratima Tolda ponovno zaprijetili u 35. minuti kada je udarac Maurija dobro obranio Toldo.

Ništa bolje nije bilo ni u drugom dijelu, tek su dva puta opasnije zaprijetili domaćini, i to u 69. minuti kada je pokušaj Crespa proletio pokraj vratnice. Inter je do vodstva mogao doći u 76. minuti, Materazzi je dobro ubacio za Burdissa koji je glavom pogodio gredu gola gostiju. Remi u prvom susretu ide na ruku rimskoj momčadi uoči uzvrata na Olimpicu. Iako je sve moguće kad je u pitanju vodeća momčad prvenstva, prednost domaćeg terena mogla bi koristiti Laziju, kojemu bi eventualno osvajanje kupa spasilo propalu sezonu u talijanskom prvenstvu.

Talijanski kup, polufinale, prve utakmice: Roma - Catania 1:0, Inter - Lazio 0:0.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!