Nogomet

Celtic pobijedio u Old Firmu

Duje Mogić • četvrtak, 17.04.2008.

Celtic je pobjedom u trećem ovosezonskom Old Firmu ponovno utrku za naslovom prvaka učinio zanimljivom približivši se lideru na jedan bod. Gol Hesselinka, duboko u sudačkoj nadoknadi, donio je Gordonu Strachanu prvu pobjedu nad Rangersom nakon četiri poraza...

Izvrsnu utakmicu dostojnu derbija odigrale su dvije najbolje škotske momčadi koje zajedno imaju čak 194 domaća trofeja u vitrinama. Dok Rangersi još uvijek konkuriraju za sva četiri trofeja, Celticu je Premiership jedina nada, a porazom protiv najljućeg rivala svoje šanse za naslov sveli bi na teoretske.

S tom mišlju, momčad Gordona Strachana krenula je ofenzivno u utakmicu. Nekoliko izglednih prilika, koje su većinom kretale od raspoloženog Japanca Nakamure, napadači Celtica nisu uspjeli spremiti u prvih pola sata igre. Tada Nakamura izvrsnim felširanim udarcem s 25 metara vara McGregora i dovodi katolike u vodstvo. Iako je lopta išla po sredini vrata njena krivudava putanja ostavila je škotskog vratara zbunjenim.

Zeleni su nastavili dominirati utakmicom, ali iskusni Walter Smith uvodi Nacha Nova na poluvremenu, koji nakon 10 minuta na terenu bježi Celticovoj obrani i volejem izjednačava rezultat na 1:1. Najuzbudljiviji trenutak utakmice dogodio su u 70. minuti. Naime, Nakamura udarcem iskosa prebacuje McGregora i loptu iz gola rukom izbacuje Cuellar, koji je nedavno proglašen najboljim igračem škotskog prvenstva.

Izravan crveni karton za Španjolca i jedanaesterac bili su jamstvo za Celticovu mirnu završnicu. Međutim, netom ozlijeđeni McGregor čita namjeru najboljeg strijelca lige, McDonalda, i sprječava novo vodstvo Celtica. Nedugo nakon toga škotski vratar je napustio teren zbog ozljede gležnja. Strachan uvodi trećeg napadača i gomila pritisak na Rangersovu zadnju liniju i to mu se konačno isplatilo duboko u sudačkoj nadoknadi, kada Hesselink glavom ubacuje u gol McDonaldovu povratnu loptu.

Rangersi imaju bod i dvije utakmice više od Celtica, ali opet se moraju vratiti na Celtic Park 27. ovog mjeseca. Katolici su ohrabreni pobjedom, a zgusnuti raspored Rangersa mogao bi uzeti danak i dodatno zakomplicirati utrku za naslovom prvaka Škotske.

Škotski Premiership, rezultati: Celtic - Rangers 2:1.

Škotski Premiership, tablica:
1. Rangers -31 uta. - 75 bod.
2. Celtic - 33 uta. - 74 bod.
3. Motherwell - 32 uta. - 52 bod.
4. Dundee United - 33 uta. - 50 bod.
5. Hibernian - 33 uta. - 50 bod.
6. Aberdeen - 33 uta. - 44 bod.
7. Falkirk - 33 uta. - 42 bod.
8. Hearts - 33 uta. - 42 bod.
9. Inverness CT - 33 uta. - 36 bod.
10. Kilmarnock - 33 uta. - 33 bod.
11. St Mirren - 32 uta. - 33 bod.
12. Gretna - 33 uta. - 7 bod.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!