Tenis

Davidenko kroz trnje

Ivor Krapac • četvrtak, 17.04.2008.

Nakon uvjerljive pobjede nad Jürgenom Melzerom u prvom kolu, Nikolaj Davidenko imao je puno teži posao u osmini finala ATP turnira na zemlji Estorila. Drugi nositelj probio se u četvrtfinale u tri seta protiv Ive Minara...

Češki tenisač stavio je četvrtog na svijetu na ozbiljne muke uvjerljivim osvajanjem prvog seta, no u preostala dva Rus je ipak pronašao put do pobjede, 2:6, 6:2 i 6:4. Davidenko je, tako, produžio pobjednički niz započet u Miamiju i Davis Cupu na devet uzastopnih mečeva, a za okruglih deset u četvrtfinalu će morati preko sedmog nositelja Marca Gicquela, koji je u francuskom ogledu drugog kola sa 7:6(2) i 6:3 svladao Thierryja Ascionea.

Petopostavljeni Gilles Simon, u prvom kolu bolji od Roka Karanušića, nije dugo ostao u ždrijebu. Francuz je u osmini finala zbog ozljede leđa predao Talijanu Flaviju Cipolli u poziciji u kojoj se predaje ne viđaju tako često - pri zaostatku od 6:2 i 5:3, praktički pola koraka do "regularnog" poraza.

Cipollin četvrtfinalni protivnik bit će još jedan francuski tenisač, Florent Serra, koji je prošao osminu finala sa 7:6(5) i 6:1 protiv domaćeg wild-carda Ruija Machada. Portugalac je u prvom kolu profitirao predajom Ive Karlovića zbog ozljede koljena.

Lovro Zovko i Austrijanac Alexander Peya bili su uspješni u prvom kolu parova. Hrvatsko-austrijski dvojac je sa 7:6(4) i 6:3 svladao Cipollu i Rusa Aleksandra Kudrjavceva, a četvrtfinalni protivnici bit će im treći nositelji, Čeh František Cermak i Australac Jordan Kerr.

ATP Estoril, 16.4.2008., osmina finala: Cipolla (Italija) - Simon (Francuska, 5) 6:2, 5:3, predaja Simona, Serra (Francuska) - Machado (Portugal, WC) 7:6(5), 6:1, Gicquel (Francuska, 7) - Ascione (Francuska) 7:6(2), 6:3, Davidenko (Rusija, 2) - I. Minar (Češka) 2:6, 6:2, 6:4.

Parovi, prvo kolo: L. Zovko/Peya (Hrvatska/Austrija) - Cipolla/Kudrjavcev (Italija/Rusija) 7:6(4), 6:3.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisSkrolATP Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!