Nogomet

Gdje će Ibričić?

Zoran Zdelar • četvrtak, 17.04.2008.

Nakon što je završila utakmica između Zagreba i Međimurja, krenula su nagađanja gdje će igrati ubuduće odlični BiH reprezentativac Senijad Ibričić. S četiri pogotka oduševio je gledatelje u Kranjčevićevoj, a čini se da je zaista sve bliži dan kad će odigrati zadnju utakmicu u dresu Zagreba. No, svojim igrama ove sezone možda je i zaslužio okušati se u snažnijoj konkurenciji...

Slika 1 od 2.

Vratar

Marko Šarlija (Inter Zaprešić) – Interov čuvar mreže najzaslužniji je što je njegova momčad na teškom gostovanju kod izravnog konkurenta stigla do boda. Najviše problema zadavao mu je dalekometnim udarcima Frane Vitaić, ali sve njegove udarce koji su išli u okvir gola sigurno je rješavao. Nedirnutom mrežom postao je i treći vratar u posljednje tri utakmice na Šubićevcu koji je bio nepremostiva prepreka za domaće igrače.

Obrana

Mario Lučić (Varteks) – Tko će kome, ako ne svoj svome – potvrdilo se još jednom. Bivši branič Cibalije presudio je Vinkovčanima, no ipak nije svoj pogodak proslavio. Još jednom bio je Lučić odličan u obavljanju svojih primarnih obrambenih zadataka. Besek teško može pronaći zamjenu za njega.

Luka Vučko (Rijeka) – Stasiti branič Rijeke razveselio je Kantridu pogotkom nakon samo pola minute igre. Iako je u obrani mogao u određenim situacijama i bolje reagirati, pogodak mu je podignuo opći dojam na jednu višu razinu te se ipak zaslužio naći u najboljoj momčadi kola. Splićanin se ove sezone u Rijeci dokazao kao vrlo kvalitetan nogometaš.

Josip Bonacin (Šibenik) – Nakon odrađene kazne zbog tri žuta kartona vratio se u sastav. Bio je najbolji igrač u obrani Šibenika koja nije imala previše posla, a ono što je imala vrlo je sigurno rješavao upravo visoki Bonacin. U samom finišu utakmice prebačen je u napad, ali niti to nije pomoglo njegovoj momčad da dođe do sva tri boda.

Veza

Florin Cernat (Hajduk) – Ponajbolji Hajdukov nogometaš ove sezone još jednom je bio odličan. Kao da u završnici prvenstva želi pokazati čelnicima Hajduka da njegovim puštanjem čine ogromnu grešku, koju neće biti nimalo lako ispraviti. Asistirao je Rukavini za vodstvo, a pritom je obavio većinu posla, dok je Rukavina trebao samo ugurati loptu u mrežu s nekoliko metara udaljenosti.

Ante Vitaić (Osijek) – Dinamo je u završnici utakmice morao spašavati pobjedu, i to ponajprije zahvaljujući iznimno raspoloženom Anti Vitaiću. Pokazao je s dva pogotka da mu kao i bratu iznimno odgovara igrati protiv Dinama, a tko zna kako bi utakmica završila da je ušao u igru ranije ili zaigrao od prve minute.

Drago Gabrić (Hajduk) – Talentirani veznjak Hajduka zabio je u samoj završnici utakmice odličan pogodak te je samim time zatvorio svaku mogućnost Slavenova izjednačavanja. Iako nije odigrao cijelu utakmicu, čini se da mu pozicija na lijevoj strani iznimno odgovara i Robert Jarni sad vjerojatno zna što mu je činiti ovog vikenda.

Mario Čutura (Zagreb) - Zagrebov lijevi bočni možda se ne izdvaja atraktivnim potezima, rijetko kada sam postiže pogotke, ali zato svojim suigračima dijeli lopte točno u milimetar. Čutura je jučer asistirao i Ibričiću i Pejiću, a iz utakmice u utakmicu količinom trke i zalaganjem može biti samo pozitivan primjer mlađim suigračima.

Napad

Senijad Ibričić (Zagreb) - Bez dvojbe prvo ime susreta između Zagreba i Međimurja. Ibričić je od samoga starta pokazao najviše želje i agilnosti, a svoj je rad okrunio sa čak četiri sjajna pogotka. Posebno je efektan bio onaj za 3:1 kada je nanizao trojicu obrambenih igrača gostiju i rutinski smireno pogodio mrežu. Zagrebova se desetka sjajno snalazi u ulozi napadača i s obzirom na njegovu sve bolju formu teško je za očekivati da će ostati na raspolaganju Blaževiću i iduće sezone.

Želimir Terkeš (Zadar) – Zadrani mogu žaliti što njihov prvi strijelac nije svoje golgeterske mogućnosti prezentirao na Kantridi i ranije kako bi oni osvojili tri boda. No, hat-trickom u Rijeci Terkeš je učvrstio dodatno svoj status prvog strijelca prvenstva ove sezone i sve je izglednije da će na toj poziciji dočekati i kraj sezone.

Radomir Đalović (Rijeka) – Nije crnogorski reprezentativac zatresao mrežu još ove godine u službenom nastupu, a onda je Zadru ugurao tri komada u mrežu te se ponovno uključio u borbu za titulu kralja strijelaca. Navijače Rijeke posebno je oduševilo to što je ove srijede uspio prekinuti taj predug golgeterski post.

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Varaždin 3235:42-736
7Gorica 3229:43-1435
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3214:74-607

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik12.02.2013. u 23:59
    di je nestao čovjek?
    Obrisan korisnik