Rukomet

Vori se vraća u akciju

Frane Cvitanić • četvrtak, 17.04.2008.

28-godišnji kružni napadač Hrvatske reprezentacije i Croatia osiguranja Zagreb Igor Vori posljednjih je tjedana bio poprilično načet ozljedama i prijetila mu je duga pauza ukoliko se one adekvatno ne zaliječe...

Naime, Vori je ove sezone uistinu svoj dio posla odradio lavovski, ostavljajući i zadnje atome snage na terenu, boreći se za svoj klub i braneći boje hrvatske nacionalne vrste. Uistinu nije nikakvo čudo da je tijelo palo pod teretom mnogobrojnih napora koje je Vori imao ove sezone, igrajući na tri fronta: u domaćem prvenstvu, kupu, te ligi prvaka.

No, ova vijest sama po sebi i nije toliko senzacionalna, ali je svakako čudna. Vori se jednoga jutra najnormalnije htio ustati iz kreveta, te prema ustaljenoj svakodnevici početi izvršavati svoje zadatke, a kao grom iz vedra neba zadesila ga je strašna ukočenost i jednostavno se nije mogao pokrenuti. Ostao je bespomoćno ležati i misleći kako je ova pojava samo privremena, no, pravo stanje je bilo mnogo drugačije, te je za službene stranice HRS-a rekao: "Bio sam se sav ukočio, leđa, vrat, ruke, ma, sve živo. Prvo sam mislio da će proći za par dana, no, kad 2 noći zaredom nisam oka sklopio i ujutro se probudio ne mogavši se pokrenuti, skužio sam da je „vrag odnio šalu“. U dogovoru sa klubom, otišao sam u Kranjsku Goru kod Zdenka Dumančića. Tamo sam bio par dana na intenzivnoj terapiji i moram priznati da se sada osjećam puno bolje. Još me malo muči lijeva ruka, još uvijek nema onu snagu kao prije, ali, sve u svemu, puno je bolje."

Međutim, Vori je prebrodio ovu nezgodu koja ga je pogodila i uskoro ćemo ga ponovno gledati na parketu: "Počeo sam sa trčanjem. Ne želim ništa forsirati, tako da ću sa pravim rukometnim treninzima (s loptom) krenuti od idućeg tjedna."

Iz sezone u sezonu Vori je pokazao svu raskoš svoga talenta, pravo rukometno znanje, veliku srčanost i oduvijek je podnosio velike žrtve kako bi došao do zacrtanog cilja. Još neko vrijeme će biti odsutan s terena, ali kad se vrati ne sumnjamo kako će se njegova forma zadržati na vrlo visokoj razini. On je pun optimizma i već razmišlja o predstojećem okupljanju Hrvatske reprezentacije, koja u Zadru uskoro igra kvalifikacije za OI u Pekingu: "Drago mi je da konačno igramo doma. Stalno igramo po svijetu, a nikad kod kuće. Siguran sam da će u novoj dvorani u Zadru biti prava ludnica, super atmosfera i naravno naš prolaz na OI. Iako nas svi vide kao favorite, treba biti oprezan, jer, Rusi, Alžirci i Japanci neće se samo tako predati. No, vjerujem da ćemo izboriti Peking, a onda sve po starom, 2 mjeseca priprema, pa OI, pa klupske pripreme. Znači, opet sve po starom."

Paket24 Premijer liga, Liga A

1RK Zagreb 14509:374+13528
2Sesvete 14445:378+6723
3Varaždin 1930 14428:442-1415
4Gorica 14410:405+511
5Trogir 14369:387-1811
6Karlovac 14363:432-699
7Osijek 14370:434-648
8Moslavina 14379:421-427

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!