Ostali sportovi

Nitko neće odbojkaše – pa ni predsjednik

Ivana Strahija • četvrtak, 17.04.2008.

Nakon što je trener juniorske izabrane vrste, Igor Šimunčić, odbio po nalogu Andrije Popovića preuzeti i seniorsku reprezentaciju, ovaj je potonji podnio – neopozivu ostavku. Hoće li sunce granuti i na odbojkaške "prozorčiće"?

Nedavno smo izvještavali o još jedno apsurdnoj sjednici Skupštine Hrvatskog odbojkaškog saveza u Poreču, kad ni nakon nekoliko sati vijećanja prisutni nisu mogli dogovoriti ni – početak sastanka. Tužna je i činjenica da je taj navrat bio drugi pokušaj održavanja Skupštine, a taj nam je podatak još jednom dokazao u koliko se dubokom glibu trenutno, ali i već duže vrijeme, nalazi naša odbojka.

Slika 1 od 2.
Foto: Davor Sajko

Apsurdno je k tome da Rade Malević, koji je nakon podbačaja sa svojom izabranom vrstom odbio daljnju komunikaciju s HOS-om, još nije podnio službenu ostavku, kao ni izvješće HOS-u, pa seniore de facto nitko trenutno ne vodi.

Samo bi ove dvije stvari svakog predsjednika dovele do ludila, no Andrija Popović je k tome suočen i s teškim financijskim stanjem, neposluhom u redovima Izvršnog odbora kojeg je sam izabrao, vlastitom nezaposlenošću zbog nepromišljenosti itd, itd, itd….

Samo je za pretpostaviti da je Popović upravo stoga, u posljednjem pokušaju da HOS skine s tapete najsmješnije organizacije u povijesti sporta, jednoglasno, sam sa sobom, donio odluku o uvođenju radne obaveze za Šimunčića, koji je trebao dobiti titulu v.d. seniorskog izbornika.

Šimunčić, premda mlad, "nije vesla sisao", nego se na uljudan način zahvalio Popoviću i rekao da on ne bi, dok se ne srede odnosi u HOS-u. Pametno za njega, svakako, no što će biti sa seniorima?

Isto je pitanje, uz sva ostala gore navedena, došlo na vrh glave predsjedniku Saveza, koji je rekao, kad neće nitko, neću se ni ja više mučiti: "U situaciji kada je djelovanje HOS-a doživjelo novi udar snaga destrukcije, kada se aktualni muški izbornik ne javlja na pozive i opstruira dužnost, a nismo uspjeli postići rješenje s juniorskim izbornikom, stigli smo do zida. Nakon što sam uvidio da od političkih struktura, koje su se prošlog ljeta umiješale i srušile nam sustav, nema pomoći, zaključio sam da sve to skupa nema smisla i dao neopozivu ostavku na dužnost predsjednika HOS-a", rekao je Popović i podvukao crtu.

Tako nam je hrvatska odbojka ostala siroče, a kao (jedini?) kandidat za vruću stolicu predsjednika HOS-a nameće se Zdeslav Barač. Sve to, od ostavke do imenovanja, ali i dostave podataka državnim institucijama vezanih uz "nestanak" pozamašne svote od 22 milijuna kuna, mora riješiti Skupština, koja će se još jednom pokušati sastati 24. svibnja.

Premda odlazak mnogima omraženog Popovića zvuči kao dobra vijest, to nikako nije garancija da će odbojci sunce granuti na prozorčić.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!