Košarka

Šokirani Montepaschi, dobri Ukić i Bagarić

Branimir Korać • petak, 18.04.2008.

U 32. kolu talijanskog košarkaškog prvenstva veliko iznenađenje priredio je domaćom pobjedom skromni Varese protiv nedodirljivog Montepaschija. Šokirana je i Lottomatica koja je unatoč dobroj igri Roka Ukića poražena prilično visoko od Montegranara. Za razliku od Ukića, slavio je Dalibor Bagarić i to uz vrlo dobru igru i pobjedi protiv Napolija...

Veliko iznenađenje u 32. kolu prvenstva napravio je posljednjeplasirani Varese koji je na svom parketu razmontirao nedodirljivi Montepaschi. Varese je tijekom susreta imao i više od 15 poena viška, Montepaschi je u završnici zaprijetio, ali do preokreta nije uspio doći. Sjajan je ponovno bio Delonte Holland koji je s 29 poena i osam skokova predvodio domaćina, 20 poena i osam skokova dodao je Giacomo Galanda dok je Jaime Lloreda uhvatio 14 skokova. Kod Montepaschija Kšištof Lavrinovič ubacio je 20 poena uz devet skokova, a Vlado Ilievski dodao je 18 poena.

Avellino je potvrdio odličnu sezonu visokom pobjedom protiv Benettona 80:63. Drugoplasirana momčad prvenstva ključnu prednost stvorila je na početku zadnje četvrtine kada serijom 15:2 odlazi na neuhvatljivih plus 17. Nikola Radulović kod Avellina je ubacio 18 poena uz sedam skokova, Eric Williams dodao je 17 poena i sedam skokova, a Marques Green čak 16 asistencija. Kod Benettona Mario Austin 22 poena i pet skokova te Haris Mujezinović 13 poena.

Unatoč dobroj igri Roka Lenija Ukića, Lottomatica je poražena na svom parketu od Montegranara 78:59. U čudnoj utakmici Rimljani su vodili 24:15 da bi nakon toga ušli u duboku rupu i Montegranaro je preokrenuo te poveo 35:26. Pokušala je Repešina momčad nešto preokrenuti, ali nije išlo. Ukić je sa 17 poena predvodio Lottomaticu, 14 je dodao Lorbek, a 12 Hawkins. Kod pobjednika Ford je ubacio 23, a Minard 18 poena.

Biella je izgubila važnu utakmicu u borbi za doigravanje na svom parketu od Pierrela 89:77. Cijelim tijekom susreta bili su gosti u prednosti, a Biella je zaprijetila tek u 36. minuti kada je došla na četiri poena zaostatka. Međutim nakon toga Wallace ubacuje četiri, a Beck dva poena za povratak na plus deset. Kod Capa Pozzecco je ubacio 22 poena uz pet asistencija, a Wallace je dodao 20 poena, 12 skokova, pet asistencija i pet ukradenih lopti. U domaćem sastavu B.J. Elder ubacio je 21 poen uz po pet skokova, asista i ukradenih lopti dok je Brandon Hunter dodao 14 poena i 13 skokova.

Odličnu utakmicu odigrao je Dalibor Bagarić u pobjedi Upima protiv Eldo Napolija. Bagarić je igrao 25 minuta i ubacio 15 poena uz osam skokova, tri asistencije i dvije blokade te uz Josepha Fortea koji je dodao 31 poen, sedam skokova, šest asista i pet ukradenih bio najbolji igrač kod pobjednika. Standardno za goste, ispucali su puno previše šuteva za tri poena, rijetko su bili precizni i tu su izgubili utakmicu.

Talijansko prvenstvo, 32. kolo:
Scavolini - Solsonica Rieti 80:55, Cimberio Varese - Montepaschi 80:76, Teramo - La Fortezza 86:93, Legea Scafati - Armani 88:92, Upim - Eldo Napoli 104:88, Air Avellino - Benetton 80:63, Cantu - Snaidero 83:76, Biella - Pierrel Capo d'Orlando 77:89, Lottomatica - Montegranaro 59:78.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!