Nogomet

"Ibro" vodi Zagreb do četvrtog mjesta

Mihaela Bradovski • petak, 18.04.2008.

Početkom prvoga mjeseca u Ulici pjesnika plakali su za Krunom Lovrekom. Najbolji strijelac Zagreba bio je jednom nogom pred izlaznim vratima, a onda ga je teška ozljeda udaljila sa terena. Umjesto Lovreka doveden je Davor Piškor, koji je u međuvremenu i sam zaradio ozljedu, no "bijeli" su ovoga proljeća ipak dobili pravog golgetera. U liku veznjaka Senijada Ibričića...

Ibričić je u nastavku sezone prebačen u napad kao privremeno rješenje, a da je Miroslav Blažević pogodio sa izborom potvrdila je već domaća utakmica protiv Cibalije. "Ibro" je u svojoj premijeri u špici Vinkovčanima zabio dva pogotka, a sa ovotjednih četiri stigao je u društvo igrača koji su ih ove sezone postigli 10. No sudeći po formi ni "bijeloj desetki" ni Zagrebu tu nebi smio biti kraj.

Pjesnici se nadaju nastavku niza bez poraza, koji nakon Međimurja iznosi impresivnih 900 minuta, a daleko nije niti četvrto mjesto koje vodi u Intertoto kup. Kada Zagrebaši odigraju angažirano i atraktivno kao u srijedu još više mogu žaliti za prokockanim u jesenskom dijelu sezone. No sve propušteno "bijeli" pokušavaju nadoknaditi, a isto bi trebali i gledatelji kojih je na susretu Zagreba i Međimurja bio sramotno mali broj.

Oni koji su došli u Kranjčevićevu vidjeli su, osim sedam pogodaka, upravo elemente o kojima Blažević iz dana u dan priča o svojoj momčadi. Osim standardno sigurnog vratara Stojkića, neprelaznog "šefa" obrane Nadarevića, neumornog borca Brkljače, te već spomenutog sjajnog Ibričića još su neki od Pjesnika pružili igru koja bi im u bližoj budućnosti mogla osigurati veću minutažu, odnosno mjesto u prvoj jedanaestorici.

Slika 2 od 3.
Foto: Mihaela Bradovski

Prvenstveno se to odnosi na veznjaka Miroslava Pejića koji bi nakon ove polusezone mogao postati najpolivalentniji igrač HNL-a. Pejić je u nastavku prvenstva zaigrao na svojoj prirodnoj poziciji lijevog bočnog no Blažević ga je koristio i kao napadača, središnjeg veznjaka, stopera, a kao zamjena za ozlijeđenog Mujdžu postigao je u srijedu i dva pogotka. Dok bi netko drugi imao problema baš zbog stalnog mijenjanja pozicija, Pejić nije razočarao niti u jednoj ulozi.

Pejić bi u budućnosti mogao čvrsto ugrabiti mjesto u najboljih 11 baš kao što je to ovoga proljeća napravio Ivan Parlov. Parlov se istaknuo na pripremama, a nakon što je Ibričiću pripala uloga napadača otvorilo se prazno mjesto u "bijeloj" vezi. Iz utakmice u utakmicu Parlov pokazuje sve više borbenosti i ideje, a nije mu strano niti zabiti. Utakmica u Zaprešiću pokazala je da ga je sve teže nadomjestiti kada nije u momčadi te da izrasta u jednu od važnijih karika zagrebovog sastava.

Pohvale za igru protiv Čakovčana zaslužuju i Mario Čutura i Tomislav Labudović. Čutura se sa kolegom sa desnog boka Mujdžom bori za titulu najboljeg klupskog asistenta, a u ovotjednom je susretu točno poslužio i Pejića i Ibričića. Sjajan i neumoran prema naprijed, uvijek stiže i u pomoć obrambenoj liniji i stoga ne čudi mjesto u najboljoj jedanaestorici kola.

Slika 1 od 1.
Foto: Mihaela Bradovski

Na desnome je boku zaigrao stoper Labudović i u prvome je poluvremenu sudjelovao u gotovo svakom opasnijem napadu domaćina. Odlično se križao sa Ibričićem i Pejićem te se i sam našao u dvije prilike na samom startu utakmice. Vjerojatno bi zaigrao i u nastavku susreta da nedavno nije imao neugodnu ozljedu koljena, a s obzirom na visoki rezultat već na poluvremenu nije bilo potrebe da se riskira s njim.

I ostatak momčadi, Kartelo, Ivanković, Mikulić, Oršulić i Jurendić, nisu razočarali, dali su upravo toliko koliko je trebalo Zagrebu za jednu od uvjerljivijih pobjeda sezone. Kada svi odigraju timski i požrtvovno susret uvijek izbaci pojedinca. Ovoga je puta to bio Ibričić, u subotu će možda netko drugi. Jedino će stoper Mikulić preskočiti iduće gostovanje zbog trećeg žutog kartona. Odlična realizatorska forma sjajna je najava za uvijek teško gostovanje u Osijeku, ali i za uzvrat polufinala Kupa.

SuperSport HNL

1Dinamo 3461:25+3678
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3447:37+1050
6Varaždin 3539:45-642
7Istra 1961 3536:52-1641
8Gorica 3432:48-1638
9Slaven Belupo 3441:62-2133
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!