Nogomet

Soldo: "Nezadovoljan sam Sammirovom igrom"

Vedran Attias • petak, 18.04.2008.

Pred Dinamom je utakmica u Zadru. Čudno je tako nešto reći, ali činjenica je kako ovu utakmicu - niti jedna momčad ne želi igrati i puno bi im bilo draže kada je uopće ne bi bilo. Što uopće možemo očekivati od takve utakmice?

Dinamo je osigurao novi naslov i, osim Kupa, utakmice do kraja sezone su samo "posao koji treba odraditi". S druge strane, nakon tragedije u Zadru, igračima tog kluba nije do ničega i samo čekaju kraj sezone kako bi otišli na ljetni odmor i, koliko se takva tragedija može, ostaviti je iza sebe i krenuti čisto u novu sezonu.

Unatoč svemu tome, Dinamova gostovanja u Zadru uvijek su bila zanimljiva i atraktivna pa se takvome i ovoga puta nada trener Zvonimir Soldo: "Igramo na terenu koji je za Dinamo uvijek bio vruć. Momčad Zadra je u jednoj situaciji u kojoj će se teško oporaviti do kraja sezone s obzirom na tragediju koja im se desila."

Trener Modrih gledao je zadnju utakmicu Zadra koji su Zebićevi igrači igrali na Kantridi: "Igrali su s Rijekom i bilo je puno šansi i golova, no nije završilo najbolje za njih." Kada je u pitanju sastav Modrih, možemo samo nagađati. Naime, Soldo, kao ni inače, nije rekao sastav, ali možemo se "poigrati".

Mladi Dinamov strateg rekao je sljedeće: "Odmorit ću neke igrače i priliku će dobiti oni koji su manje igrali." Pred Modrima je Kup u srijedu i Soldo želi imati odmornu momčad za utakmicu u Kranjčevićevoj. Sigurno je kako će Dinamo u Zadru igrati bez Balabana, Guele, Vukojevića i Carlosa. Dok je trojac već duže ozlijeđen, popisu se priključio i Ogi koji zbog kartona neće igrati u Zadru, ali ni u Kranjčevićevoj. Naime, vezni igrač Dinama ima suspenziju i u prvenstvu i u Kupu.

Vjerojatno će Soldo odmarati igrače koji su podnijeli najveći teret ovo proljeće - Bišćana i Mikića. Tko će braniti - Koch ili Kelava manje je bitno. Kapetan Modrić vjerojatno će odigrati poluvrijeme, a moguće je da u napadu minute dobije i oporavljeni Šokota. U veznom redu mnogo je kombinacija, ali sigurno je kako će priliku dobiti i juniori Antolić i Barbarić.

Slika 1 od 1.
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Dinamovi padovi u igri su nešto na čemu u klubu rade: "Razgovarali smo o tome i dobio sam odgovore koje sam tražio. Igrači su pričali međusobno i ja s nekima, ali teško je ispraviti neke stvari s obzirom na ritam utakmica." Komentare u medijima o Kochovom problemu s udarcima izvana nije previše komentirao: "Kada sam bio u Bundesligi, u isto vrijeme kada i Koch, o tome nije bilo govora."

Brazilac Sammir dobio je u srijedu zvižduke za svoju predstavu: "Nisam s njim posebno pričao, ali nisam zadovoljan njegovom igrom. On je imao dugu pauzu koja je ostavila traga - njegovo znanje nije upitno, ali mora popraviti trku. Ne bih Sammiru stavljao takav teret na leđa - nasljednik Modrića. Luka je odličan igrač i njega je teško nadomjestiti, no sigurno je kako Sammir ima potencijala postati bitan igrač naše momčadi."

Dojam je kako su se stranci u Dinamu "previše udomaćili": "Ja igrače ne dijelim na domaće i strane. To su ipak sve mladi dečki i oni još nemaju shvaćanje profesionalizma kako bi ja želio." Iz momčadi Zadra nikoga nije htio posebno istaknuti: "Neću više govoriti o igračima druge momčadi jer se od toga odmah napravi spektakl."

Dinamo je u Zadru gostovao petnaest puta u prvenstvenim utakmicama. Domaćin je u Stanovima slavio samo tri puta i baš je posljednje gostovanje Dinama u Zadru izazvalo velike kontroverze nakon gostujuće pobjede 2:1. Utakmicu prije te, Zadrani su dobili i to im je posljednja pobjeda nad suparnikom iz Zagreba. Iako utakmica nema natjecateljsku važnost, Dinamo je prvak, a Zadar je u sredini ljestvice, sigurno je kako će obje momčadi, u kakvim god sastavima istrčale, dati sve od sebe kako bi upisali pobjedu nad ne "baš najdražim protivnikom"...

T-Com HNL, 30. kolo: Zadar - Dinamo 16.30

Dinamo: Koch - Etto, Drpić, Vrdoljak, Čale - Buljat, Sammir, Barbarić, Antolić - Tadić, Mandžukić.

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Varaždin 3235:42-736
7Gorica 3229:43-1435
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3214:74-607

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!