Nogomet

Bod više nije dovoljan

Ivana Strahija, Marko Kljaić, Kristian Hohnjec • subota, 19.04.2008.

Nakon što su izborili veoma vrijedan remi na Šubićevcu, nogometašima Intera slijedi još jedan od "odlučujućih" susreta u borbi za ostanak. U Zaprešić dolazi Varteks. Besekovi nogometaši u impresivnoj su formi. Nisu poraženi u posljednjih pet nastupa, premda su u tom intervalu igrali protiv Dinama, Hajduka i Rijeke.....

Utakmica na Šubičevcu bila je od velikog značenja za oba suparnika, stoga ne čudi da su Žuti i pod cijenu umjetničkog dojma odlučili zaigrati na "nulu". Bračunovim igračima željeno je pošlo za rukom, a treći put zaredom junakom susreta proglašen je vratar Marko Šarlija.

Premda igrom u tom razdoblju nije oduševio, Inter je sada u mnogo boljoj poziciji negoli prije mjesec dana. Zaprešićani su uhvatili priključak s Cibalijom i Šibenikom, ali u posljednja dva domaća susreta morat će tražiti pobjedu.

Bračunovi igrači nisu izgubili u zadnjih sedam nastupa pred Divljim svinjama i ostalim simpatizerima, no upisali su tek dvije pobjede uz samo šest postignutih pogodaka. Grgurović i Gulić ostaju upitni, što donosi probleme pri slaganju veznog reda s obzirom da se na Stipkovića i Šarića već mjesecima ne može računati.

U Vinkovcima Varaždinci nisu odigrali prelijepo, ali su tri boda golema: "Zadovoljstvo je veliko, jer smo nakon dva izgubljena boda protiv Šibenika tražili satisfakciju. Svi su moji igrači reagirali iznimno kvalitetno, a pobjeda je došla nakon prekida, koji su nam prije znali negativno presuditi", kazao je trener Varaždinaca Dražen Besek.

Vremena za opuštanje nakon troboda iz Vinkovaca ipak nema, susret protiv Intera za Varteks je od velike važnosti. Eventualna pobjeda u subotnjem dvoboju mogla bi Varaždincima zagarantirati ostanak u 1. HNL. S obzirom na rezultate u posljednjih devet kola (četiri pobjede, četiri remija i jedan poraz), gosti su u laganoj prednosti. No, Inter je vrlo neugodan domaćin. Zadnji puta su Krojači slavili na gostovanju kod Žutih 10. rujna 2005. godine, i to s 2:1.

Na pitanje o nadolazećem susretu trener Besek je bio vrlo jasan: "Inter? Nemamo nikakvo pravo razmišljati o opuštanju. Ništa još nije gotovo, a puno možemo dobiti. Jer, Inter će morati tražiti pobjedu, što je uvijek teret. Bio je i nama protiv Šibenika, bio je i Cibaliji protiv nas." Besek se prisjetio i jesenskog poraza usred Varaždina, naglasivši da će njegova momčad pokušati doći do pobjede na ovom teškom gostovanju.

U Zaprešiću sigurno neće istrčati ozlijeđeni Mumlek, Mujanović i Vukman. Pod upitnikom je i još jedan igrač veznog reda. Radi se o Gordanu Goliku, koji je i susret u Vinkovcima odigrao s velikim bolovima u leđima. Bez obzira tko će istrčati protiv Intera morat će dati sve od sebe. Bod će značiti jako puno, no pobjeda će značiti siguran ostanak među najboljima.

U 1. HNL Inter i Varteks u Zaprešiću su odigrali 11 susreta. Po četiri ogleda završena su remijem i slavljem Varaždinaca, dok je domaćin pobijedio tek u tri navrata. Inter je na Gradskom stadionu Krojačima tek dvaput uspio zabiti više od pogotka. Posljednji susret, prije nešto više od mjesec dana, završen je s miroljubivih 0:0. Utakmica počinje u 18 sati, a pravdu će dijeliti Željko Šimčić iz Koprivnice.

1. HNL, 30. kolo, Inter - Varteks, 19. travnja, 18.00:
Inter Zaprešić: Šarlija - Lovren, Iftić, Krznar, Starčević, Jonjić - Cavrić, Nađ - Kukec, Sivonjić - Vidović. Trener: Milivoj Bračun.
Varteks: Mađarić - Šimek, Lučić, Prahić, Balajić - Brezovec, Golik, Melnjak - Papa - Novinić , Vuk. Trener: Dražen Besek.

SuperSport HNL

1Dinamo 3564:27+3781
2Rijeka 3565:30+3571
3Hajduk 3549:24+2565
4Osijek 3560:43+1754
5Lokomotiva 3550:40+1051
6Varaždin 3539:45-642
7Istra 1961 3536:52-1641
8Gorica 3533:50-1738
9Slaven Belupo 3543:65-2233
10Rudeš 3519:82-638

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!