Nogomet

Pjesnici na osječkoj pozornici

Vedran Stilin, Mihaela Bradovski • subota, 19.04.2008.

Zanimljivo će biti u današnjem susretu 30. kola Prve HNL u Osijeku gdje će istoimeni domaćin ugostiti jedinu momčad bez poraza u dosadašnjih devet proljetnih kola – Zagreb…

630 minuta trajala je idila u osječkim redovima pokvarena gostovanjem u Maksimiru ove srijede kada je sastav Ilije Lončarevića prvi puta nakon početnog poraza na Šubićevcu pokleknuo u proljetnom nastavku sezone.

Bio je to dvoboj bez pravog mirisa i okusa u kojemu je novi/stari prvak tek toliko puta priprijetio osječkim vratima koliko mu je bilo dovoljno da u konačnici odnese sva tri boda, dok je momčad s Drave još jednom pokazala svoju nezrelost i bojaznost kad treba muški odigrati na terenu gdje se možda moglo i više izvući od poraza 3:2.

Dobro, nema smisla vraćati se onomu iza vas, već se treba okrenuti današnjem srazu u Gradskom vrtu i možebitnim slavljem ponovno se vratiti u borbu za jedno od mjesta koja vode u Europu iduće sezone. Trenutno, baš kao i nekoliko kola ranije, Osječanima miris Europe bježi četiri boda kolika je prednost Koprivničanaca na prvenstvenoj ljestvici.

Prema svemu sudeći Lončarević će na raspolaganju imati gotovo sve najbolje čime u ovom trenutku raspolaže, tako da ćemo u sastavu ponovno vidjeti i jednog od najboljih obrambenih igrača lige Smoju koji nakon epiteta igrača utakmice s Rijekom, nije mogao pomoći u Maksimiru.

I u Kranjčevićevoj se ne odriču europskih ambicija, a za to će biti ključne upravo iduće dvije utakmice, Osijek u prvenstvu i Dinamo u Kupu. U Osijek Pjesnici putuju po drugi puta ovoga proljeća, a ukoliko žele do četvrtog mjesta ovoga će puta morati do sva tri boda. Pobjeda bi bila tim važnija jer su ima Osječani jedni od konkurenata za poziciju koja vodi u Europu.

U sastavu Zagreba ponovno će doći do promjena s obzirom na utakmicu protiv Međimurja. Umjesto kartoniran Mikulića na svoju se staru poziciju vraća Tomislav Labudović, dok će na desnom boku zaigrati oporavljeni Mensur Mujdža. U napadu će također doći do promjena, uz Senijada Ibričića zaigrat će Josip Jurendić, dok će dvostruki strijelac od srijede Miroslav Pejić svoju priliku čekati sa klupe baš kao i Marko Grgić koji se vratio u konkurenciju za sastav.

Najveće iznenađenje ipak su ozljede dvojice važnih Zagrebaša, vratara Stojkića i libera Nadarevića koji nisu niti otputovali u Osijek. Tako će nakon dosta vremena u prvenstvu u obrambenom redu ziagrati Haris Mehmedagić, a na vrata će drugi zagrebov vratar Josip Škorić. Ispred Škorića će sutra zaigrati trojac Labudović, Mehmedagić, Ivanković, Marko Kartelo zauzet će svoju standardnu poziciju zadnjeg veznog, dok će na bokovima biti Mujdža i Čutura. U samoj središnjici zaigrat će Ivan Parlov i Mario Brkljača.

Trener Zagreba Miroslav Blažević zna kako će sutra biti teško u Gradskom vrtu, ali naglašava kako vjeruje u četvrto mjesto dok god za to postoji i najmanja šansa. "I bez dva igrača koja čine kralježnicu naše momčadi, Stojkića i Nadarevića, mi u Osijek ne putujemo sa bijelom zastavom. Dok god postoje šanse mi ćemo se nadati, a čuda se događaju i ako se Osijeku primaknemo na dva boda zašto ne bi vjerovali i u uspjeh u Koprivnici".

Osijek: Skender – Babić, Smoje, Višević, Stranatić – Vitaić, Vida, Hrnčević, Šolić – Pavličić, Primorac.

Zagreb: Škorić - Labudović, Mehmedagić, Ivanković - Kartelo - Mujdža, Brkljača, Parlov, Čutura - Jurendić, Ibričić.

SuperSport HNL

1Dinamo 3461:25+3678
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3447:37+1050
6Varaždin 3439:43-442
7Gorica 3432:48-1638
8Istra 1961 3434:52-1838
9Slaven Belupo 3441:62-2133
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!