Zimski sportovi

Rangersi u drugom krugu, Detroit na korak do

Krešimir Ferlak • subota, 19.04.2008.

New York Rangersi su izborili drugi krug nakon još jedne pobjede na gostujućem terenu i tako izbacili Devilse sa 4:1 u pobjedama. Detroit je došao na pobjedu do drugog kruga, u petoj utakmici su slavili u produžetku, dok se Anaheim održao na životu nakon 5:2 pobjede nad Dallasom.

U Newarku su Rangersi završili posao protiv Devilsa. Treći puta u ovoj seriji su se momčadi sastale u Prudential Centru i treći puta su pobjedu odnijeli Rangersi. Sa takvim rezultatima na domaćem ledu, Devilsi i nisu mogli očekivati da će izboriti drugi krug. Tako je sezona za New Jersey završila, dok će Rangersi puni samopouzdanja otići drugi krug. Imaju i zašto. U pet utakmica četiri puta svladati Devilse i to tri puta na njihovom ledu, velika je stvar.

Brian Gionta je doveo Devilse do vodstva početkom utakmice, ali samo dvadesetak sekundi kasnije izjednačuje Michal Roszival. Ubrzo zatim Jaromir Jagr dovodi New York do prednosti, a do kraja trećine još je i Scott Gomez zabio bivšim suigračima za 3:1 nakon prvog dijela. Kada je početkom drugog Drury zabio za 4:1 činilo se da je sve riješeno, ali nakon nekoliko pogrešaka u obrani Rangersa, Salvador i Elias smanjuju an 4:3. Sredinom treće John Madden je izborio kazneni udarac, ali nije pogodio za izjednačenje. Rangersi su to iskoristili i mladi Brandon Dubinsky je minutu prije kraja pogodio za konačnih 5:3. Rangersi u miru i puni samopouzdanja čekaju protivnika za drugi krug, sa ovakvom igrom biti će pravi test za bilo koju momčad.

Detroit je dočekao Nashville u petoj utakmici nakon što su obje ekipe pobijedile po dvije utakmice na domaćem ledu. Red Wingsi su krenuli snažno i već nakon četiri minute Valtteri Filppula zabija za vodstvo Detroita. A tada, na scenu stupa Dan Ellis. Vratar Nashvillea odigrao je vjerojatno svoju najbolju utakmicu u karijeri i obranio čak 52 udarca igrača Detroita. Nashville nije mogao pratiti taj tempo i uglavnom su se oslanjali na vratara i tek sporadične pokušaje prema naprijed. Udarci na gol su bili pomalo nevjerojatnih 54 - 21 za Detroit, ali Ellis je svojim bravurama držao Nashville na samo gol zaostatka. Minutu prije kraja Predatorsi vade Ellisa i ubacuju dodatnog igrača i Radek Bonk je četrdesetak sekundi prije kraja izjednačio rezultat i šokirao Joe Luis Arenu.

Otišlo se u produžetke, gdje se ipak nije trebalo dugo čekati na rješenje utakmice. Nakon manje od dvije minute obrana Predatorse je zaboravila na Johana Franezan koji je primio pločicu, sjurio se prema Ellisu i pogodio za 2:1 i treba ipak reći zasluženo slavlje Red Wingsa. ˝Najveće razočaranje je što nismo iskoristili odličnu večer našeg golmana. Ali izborili smo produžetak koji vjerojatno nismo ni zaslužili˝, izjavio je nakon utakmice trener Nashvillea Barry Trotz. Karavana se sada seli u Nashville, gdje će Detroit imati priliku završiti seriju.

Anaheim se suočio sa ispadanjem na domaćem ledu, ali prvaci ipak nisu to dopustili. Odigrali su dobru utakmicu slavili sa 5:2 i smanjili na 3:2 u pobjedama. Serija se sada ponovno seli u Dallas gdje će Starsi imati dugu šansu da izbace Anaheim iz doigravanja.˝Željeli smo danas sve riješiti. Trudili smo se, ali smo propustili previše šansi. Sada imamo priliku sve završiti kod kuće˝, rekao je nakon susreta vratar Dallasa Marty Turco.

Anaheim je poveo preko Coreya Perrya kojemu je ovo bio prvi pogodak nakon povratka od teške ozljede. Iskusni Mattias Norstrom je izjednačio krajem perioda. U drugom dijelu je Ryan Getzlaf vratio prednost Ducksima, a Teemu Selanne je početkom treće zabio za 3:1. Mike Ribeiro je ubrzo smanjio na 3:2, ali dalje nije išlo. Do kraja susreta još su O'Donnell i Marchant zabili za konačnih 5:2. Dallas i dalje ima prednost, ali Ducksi se vraćaju i u nedjelju će u Teksasu biti pravi obračun. Dallas će imati priliku riješiti seriju, a Ducksi vratiti stvari u egal. Na igračima će ostati ta odluka, a na nama je samo da gledamo i – uživamo.

NHL, rezultati, 18.4.2008

Istočna konferencija:

New Jersey - NY Rangers 3:5 (1-4)

Zapadna konferencija:

Detroit – Nashville 2:1 (OT) (3-2)

Anaheim – Dallas 5:2 (2-3)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!