Tenis

Hrvati prema najboljima na svijetu

Ivor Krapac • subota, 19.04.2008.

Nakon zagrijavanja na dva ovotjedna europska turnira, u Estorilu i Valenciji, idućeg tjedna počinje ono pravo na zemljanim terenima na Starom kontinentu. Na redu je Masters Series turnir u Monte Carlu s jakom hrvatskom postavom, Željkom Franulovićem kao direktorom i Ivom Karlovićem, Ivanom Ljubičićem, Marinom Čilićem i Marijem Ančićem na terenu...

Od svih hrvatskih predstavnika, najzanimljiviji ždrijeb dobio je Mario Ančić, koji bi već u drugom kolu mogao naići na kralja zemlje, drugog nositelja Rafaela Nadala, koji ove godine traži svoj četvrti uzastopni naslov u Kneževini. Nadal je slobodan u prvom kolu, a Mario će za dolazak do susreta s drugim na svijetu na startu turnira morati preko kvalifikanta.

Petnaestopostavljeni Ivo Karlović je u ždrijebu dosta blizu prvom na svijetu i vodećem nositelju Rogeru Federeru, s kojim bi se mogao sresti u trećem kolu. No, ukoliko se oporavio od problema s koljenom zbog kojeg je ovog tjedna predao u Estorilu, Karla do mogućeg ogleda s Federerom čeka dosta posla. U prvom kolu ide na iskusnog Francuza Sebastiena Grosjeana, uvijek neugodnog na bilo kojoj podlozi, dok bi, ukoliko prođe Grosjeana, u drugom slijedio bolji iz dvoboja Fernanda Verdasca i Gaela Monfilsa.

Vezane vijesti

Ipak, tu nije kraj s Hrvatima i vodećima na svijetu, priču ćemo nastaviti s Ivanom Ljubičićem i trećim nositeljem, prvim srpskim reketom Novakom Đokovićem. Ljubo i Đoković mogli bi ići jedan na drugoga u drugom kolu - srpski adut je na startu turnira slobodan, a Ivan može izboriti ogled s njim ukoliko u prvom kolu prođe zemljašku legendu s pozivnicom, opraštajućeg Brazilca Gustava Kuertena.

Najveći brazilski tenisač svih vremena posljednji put u karijeri igra u Monte Carlu, u kojem je slavio naslov 1999. i 2001. godine, a obzirom na kronične probleme s kukom i dvojbu koliko je u takvom stanju Guga sposoban pružiti, Ljubo će biti favorit za prolazak u drugo kolo i dvoboj s trećim na svijetu.

Od četiri hrvatska predstavnika, ždrijeb nekako najlakše izgleda Marinu Čiliću, koji na startu turnira čeka iskusnog Nijemca Nicolasa Kiefera. 30-godišnji njemački igrač je sve značajnije rezultate u karijeri ostvario na bržim terenima, susret s Kieferom na zemlji ne izgleda kao neprelazna prepreka najmlađem Hrvatu među prvih sto na svijetu.

Ukoliko prođe prvo kolo, Marin će se u drugom sresti s jačim iz ogleda Argentinca Josea Acasusa i još jednog Nijemca, 16. nositelja Philippa Kohlschreibera, dok bi korak iza, ako Čilić dođe tako daleko, mogao čekati četvrti nositelj Nikolaj Davidenko, ujedno i četvrti na svijetu. Za upotpunjavanje slike o ždrijebu u kojem Hrvati ovog puta nisu izbjegli one najbolje.

Masters Series Monte Carlo, prvo kolo, hrvatski predstavnici: Karlović (Hrvatska, 15) - Grosjean (Francuska), Ljubičić (Hrvatska) - Kuerten (Brazil, WC), Čilić (Hrvatska) - Kiefer (Njemačka), Ančić (Hrvatska, WC) - kvalifikant.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!