Rukomet

Hrvatskim sucima veliko priznanje

Frane Cvitanić • subota, 19.04.2008.

Ovoga ljeta na Svjetskom prvenstvu za juniorke koje će se održati od 21. srpnja - 3. kolovoza u Makedoniji Hrvati će imati razlog više za zadovoljstvo, jer će se uz reprezentaciju na parketu pojaviti i naš sudački par...

Na opće oduševljenje svih prisutnih u Hrvatskom rukometnom savezu stigla je obavijest IHF-a koja kaže kako će nas SP-u za juniorke predstavljati jedan sudački par. Riječ je o mladim hrvatskim sucima Matiji Gubici i Borisu Miloševiću, a njima je ovim činom odano veliko priznanje koje je dokaz njihovog arbitarskog umijeća. Ovo je veliki korak naprijed za Hrvatsku koja će dogodine ugostiti Svjetsko rukometno prvenstvo za seniore, te nam omogućiti da promoviramo svoju zemlju, rukometno znanje, ali i sudačko umijeće.

Dakako, osim suđenja na prvenstvu, naše suce čeka niz zahtjevnih testova, od poznavanja Pravila rukometne igre pa sve do psihofizičke spreme, za koje se nadamo kako će ih bez većih poteškoća proći i zadovoljiti visoke standarde svjetske sudačke organizacije.

Uz naš sudački par, svoje predstavnike na ovom velikom natjecanju imat će brojne države svijeta. Iz Kameruna nam pristižu Achifon i Yoth, Tunis predstavljaju Beji i Farah, s azijskog kontinenta, direktno iz Japana doći će Hizaki i Ikebuchi. Među najboljim sucima svijeta smjestit će se i Kuvajčani Al Mutawa, te Al Suwailem, dok će sa prostora Južne i Sjeverne Amerike pristići Brazilci Clodaoaldo i Sergio, te Amerikanci Golus - Szubelak i Nowak.

Sudačke boje Europe branit će Danci Birch i Stenrad, Mađari Horvath i Marton, Makedonci Načevski i Nikolov, Norvežani Andersen i Sodal, Rusi Guseva i Vartanian, Srbi Nikolić i Stojković, te naposljetku Ukrajinci Rakytina i Tkačuk.

Nadamo se kako će suci imati pravo oko sokolovo i biti dosljedni, te pravedni u svojim odlukama kako bi cijelo natjecanje zadržalo visok standard, a gledatelji mogli vidjeti čistu rukometnu igru.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!