Rukomet

Preokretom do plus dva

Branko Barić • subota, 19.04.2008.

Sjajnom igrom u drugom poluvremenu rukometašice Podravke Vegete izborile su prednost od dva pogotka razlike koju nose sljedećeg vikenda u Norvešku. Junakinja prvog susreta polufinala Kupa pobjednica kupova s Larvikom je Maja Kožnjak, koja je u nastavku unijela toliko potrebnu živost u redove Koprivničanki...

Gošće su od samog početka dale do znanja da su u Koprivnicu došle po pobjedu. One su te koje u sedmoj minuti prve dolaze do prednosti od dva pogotka razlike (2:4), no Zebić i Todorovska vrlo brzo stvari vraćaju na početak. Sve su domaće igračice bile razigrane u početku, prvih sedam golova postiglo je sedam različitih djevojaka, dok je u obrani Zovko počeo sa šest-nula. Sve još nekako funkcioniralo do 14. minute kada gošće prvi puta odlaze na plus tri (6:9). Rukometašice Podravke počele su nizati greške u napadu, Riegeluth je na drugoj strani istrčavala i uspješno realizirala kontre, pa je u 22. minuti 10:14. Jelčić je do tada obranila tek dvije lopte, pa Zovko pokušava sa Žderić.

Ni to ne pomaže jer se rastrčanoj Riegeluth priključuju neumoljive Kristiansen i Larsen, a Rantala postaje nesavladiva na vratima norveških prvakinja, pa je u 27. minuti najvećih 11:17. Činilo se u tim trenucima da se 14-terostrukim prvakinjama Hrvatske piše pravi brodolom već u prvom susretu, no s tri uzastopna zgoditka do velikog odmora vraćaju nadu i ugodnijih minus tri. Jelčić i Zebić zajedno su skupile tek tri obrane, dok Rantala drugoj strani čak devet.

Neka druga Podravka vratila se na parket u nastavku. Agresivna obrana 3-2-1 potpuno je primirila Riegeluth i Kristiansen, natjerala protivnice na brojne tehničke pogreške i tako nadomjestila «nedostatak» i dalje indisponiranih vratarki. U napadu se odjednom ukazala Kožnjak, koja je probudila i ostatak ekipe, te rasteretila Pasičnik i Tatari koje su do tada iznijele najveći teret. Rezultat toga je izjednačenje 21:21 u 43. minuti, prvo nakon 5:5 iz početnih minuta. Podravka je u tim trenucima apsolutno bolja ekipa na terenu, a gošće na životu drži samo 40-ogodišnja Rantala koja "skida" sve što se skinuti da, pa i više od toga.

Ipak, uz puno muke Koprivničanke u 54. minuti dolaze do prvog vodstva (26:25), a tri minute kasnije imaju 27:26, ali i dvije igračice manje. Zahvaljujući iznimnoj požrtvovnosti uspijevaju se obraniti, a odmah po povratku jedne od igračica zabijaju za 28:26. Nova pogreška Norvežanki omogućila je Podravci i priliku za povećanje vodstva. Tatari je solo prodorom izborila sedmerac, kojeg Pasičnik sigurno realizira, no ostalo je taman dovoljno vremena da Larvik smanji na konačnih 29:27.

Pasičnik je predvodila listu strijelaca s deset pogodaka, od kojih je pola bilo s linije sedam metara. Pratila ju je iznimno borbena Tatari s pet pogodaka, dok je sjajna Kožnjak postigla četiri, sve u nastavku dok se lomio rezultat. Kristiansen i Riegeluth zabile su po sedam pogodaka za gošće, no tek po dva u nastavku. Jedino s čim trener Koprivničanki ne može biti zadovoljan su vratarke, koje su na koncu skupile tek pet obrana. Rantala, njihova kolegica na drugoj strani, obranila je čak 18 lopti.

Kup pobjednica kupova,polufinale, prvi susret: Podravka Vegeta – Larvik 29:27 (14:17)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!