Košarka

Planinić vrlo dobar, Barci derbi

Kristian Hohnjec • nedjelja, 20.04.2008.


Uz vrlo dobru igru Zorana Planinića Tau Ceramica je lako slavila u Valladolidu (69:92). Kasnovečernji derbi Barcelone i Unicaje u finišu je pripao Kataloncima - 68:67, Davor Kus igrao je slabo. Preostali susreti igraju se u nedjelju...

Nakon što je pogodio bacanje za 68:64 minutu prije kraja, Roger Grimau izgubio je dvije lopte i dao priliku Scariolovim igračima da preokrenu susret. No, titulu tragičara ipak je ponio španjolski reprezentativac Carlos Cabezas. Prvo je šest sekundi prije kraja u prilici da izjednači pogodio tek jedno slobodno bacanje, a onda mu je pokušaj za tri sa sirenom blokirao Marconato. Barcelona je tako pobijedila 68:67.

Najbolje plaćeni igrač katalonskog giganta, mladi Turčin Ersan Ilyasova ovaj put je bio najbolji i na parketu - 16 koševa, sedam skokova, dvije blokade. Goste je s predvodio Boniface Ndong (16 koševa, osam skokova), a Davor Kus odigrao je možda i najslabiju partiju sezone. U 19 minuta sve statističke rubrike ostale su mu prazne, osim promašaja (2) i prekršaja (3). Mario Kasun zbog problema sa srcem nije bio u sastavu.

Tau Ceramica već je u prvom poluvremenu došla do kapitalnog vodstva (29:46), da bi utakmicu rutinski privela kraju (69:92). Zoran Planinić za 27 minuta postigao je 12 koševa uz četiri skoka i pet asistencija. Najefikasniji je s 20 poena bio Pete Mickael.

ACB, 31. kolo: Barcelona - Unicaja 68:67; Valladolid - Tau Ceramica 69:92.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!