Rukomet

Barca i Ciudad Real u velikom finalu

Branko Barić • nedjelja, 20.04.2008.

U dvorani Principe Felipe u Zaragozi u subotu su odigrana oba polufinalna susreta Kupa kralja. Davor Dominiković i Venio Losert slavili su u obračunu s Valterom Matoševićem i Ivanom Balićem, dok je u drugom susretu finale izbori i Petar Metličić...

U velikom obračunu Portland San Antonia i Barcelone uspješniji je bio najveći katalonski klub. Prvo poluvrijeme proteklo je u iznimno izjednačenoj borbi, a ponajviše zahvaljujući razigranom Demetriu Lozanu Barcelona na veliki odmor odlazi s plus jedan (13:12). U drugom dijelu trenutno drugoplasirana momčad lige pojačala je tempo, a momčad Portlanda u igri je sa svojim obranama držao sjajni Tomas Svensson, koji je dobio prednost u odnosu na našega Matoševića. Ni proslavljeni švedski vratar ipak nije uspio spriječiti pobjedu Barce, koja u finale odlazi s konačnih 31:29.

Ruben Garabaya, Laszlo Nagy i Lozano predvodili su Barcelonu s po šest pogodaka svaki, dok je kod poraženih, za koje je u obrambenoj fazi igrao i Davor Dominiković, najefikasniji bio Carlos Ruesga sa sedam golova. Najbolji rukometaš svijeta Ivano Balić nije se uspio upisati u listu strijelaca.

U drugom polufinalnom susretu Ciudad Real je suvereno odradio posao protiv Arratea svladavši ga 34:31. Momčad koju vodi legendarni Talant Dushebajev kontrolirala je susret od samog početka, održavajući prednost od tri do pet pogodaka razlike do samog kraja. Prvi strijelac bio je Siarhei Rutenka s devet pogodaka, a nije mnogo zaostajao ni Torsten Laen s osam. Petar Metličić u pobjedi je sudjelovao s jednim postignutim pogotkom i dva zarađena isključenja. Na drugoj strani najefikasniji bio je Gonzalo Carou sa šest pogodaka.

Veliko finale između Barcelone i Ciudad Reala na rasporedu je u nedjelju u 18 sati.

Kup kralja, polufinale: Portland San Antonio – Barcelona 29:31 (12:13), Ciudad Real – Arrate 34:31 (19:15)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!