Košarka

Sjajni Hrvoje Perinčić

Branko Barić • nedjelja, 20.04.2008.

U 26. kolu francuskog prvenstva nismo zabilježili niti jedno veliko iznenađenje. U derbiju kola Roanne je na domaćem parketu svladao Nancyja, a nama je najzanimljiviji bio susret između Hyeres-Toulona i Strasbourga u kojem je briljirao naš Hrvoje Perinčić....

Roanne je konačno sustigao na tablici trećeplasiranog Nancyja svladavši ga na svom parketu u direktnom obračunu s 81:74. Po tko zna koji put ove sezone domaćine je predvodio Marc Salyers ostvarivši učinak od 22 poena i 12 skokova. Najzapaženiji u redovima poraženih bio je Michael Bauer s 20 pogodaka.

ASVEL-u je pod hitno trebala pobjeda protiv neugodnog Vichyja kako bi ostao u utrci za broj jedan uoči doigravanja. Tu pobjedu svi su i predvidjeli, no nitko nije mogao naslutiti da će gosti doživjeti takav potop i pasti s uvjerljivih 90:67. Chevon Troutman zabio je 28 poena uz osam skokova, dok je Lamayn Wilson dodao 18. Na drugoj strani nije bilo baš niti jednog raspoloženog igrača, o čemu svjedoči podatak da je najbolji strijelac momčadi bio William Gradit s 12 pogodaka.

Toulon je došao do vrlo važne pobjede u borbi za doigravanje, svladavši izravnog konkurenta za osmu poziciju Strasbourga s 95:84. Junaci susreta zovu se Austin Nichols i Hrvoje Perinčić - Amerikanac je postigao 26 poena uz sedam skokova, dok je Zadranin odigrao svih 40 minuta i u njima ostvario učinak od 20 poena i pet skokova.

Sjajni Nando De Colo još je jednom demonstrirao sav svoj talent potopivši u gostima Pau-Ortheza s 25 pogodaka. Cholet je na njegovim krilima slavio s 91:95 i tako učvrstio sedmu poziciju na tablici. Paris se porazom u Le Havreu 98:88 za još jedan korak približio ispadanju iz prvoligaškog društva, no na njihovu sreću nadu im je na životu ostavio poraz Chalona kod Orleansa 66:48.

LNB, 26. kolo: Le Havre – Paris-Levallois 98:88, Hyeres-Toulon – Strasbourg 95:84, ASVEL – Vichy 90:67, Pau-Orthez – Cholet 91:95, Roanne – Nancy 81:74, Orleans – Chalon/Saone 66:48, Gravelines – Dijon 88:82

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!