Ostali sportovi

Branitelj naslova prvi u osmini finala

Branko Barić • nedjelja, 20.04.2008.

U subotu je počeo i najprestižniji događaj u svijetu snookera – Svjetsko prvenstvo. Prvog dana počelo je pet susreta, a samo je jedan već završio. Prvi igrač koji je ove godine izborio ulazak u drugo kolo je upravo branitelj naslova - John Higgins...

Higgins nije bio miran uoči susreta budući da je Matthew Stevens, dvaput finalist u Crucibleu, daleko od idealnog ždrijeba za prvo kolo. No Velšanin je još jednom dokazao kako ovo nije bila njegova sezona. Susret je praktički riješen već u prijepodnevnoj sesiji u kojoj je branitelj naslova stigao do prednosti 7:2. Da podsjetimo, svi susreti prvog kola igraju se na deset pobjeda, a podijeljeni su u dvije sesije. U prvoj se igra devet frameova, a u drugoj do kraja susreta.

Stevens je dobro ušao u susret, poveo 2:1, a u trećem frameu čak napao i maksimalni break. Ubacio je 14 crvenih i 14 crnih kugli, no posljednja crvena bila je prezahtjevna. Svjetski prvak tada ubacuje u brzinu više i uzima svih šest preostalih frameova u prvoj sesiji. Velšanin je u nastavku uspio smanjiti na 7:5, no dalje od toga nije išlo.

"Presretan sam s ovom pobjedom", izjavio je Higgins nakon susreta. "Kod 2:1 ujutro uspio sam nekako izjednačiti na 2:2, a nakon toga sam zaista počeo dobro igrati i ubacivati kugle u serijama. U večernjem dijelu uvjerio sam se da je Matthew jedan od onih igrača koji mogu nanizati 3-4 vrhunska framea, ali čim sam dobio novu priliku da dođem za stol, gotovo da više nisam mogao promašiti."

U preostala četiri susreta najbliže prolasku u osminu finala došli su Neil Robertson i Joe Swail. Australac je nakon prve sesije u prednosti nad veteranom Nigelom Bondom, a s istim rezultatom u nedjeljni nastavak ući će i Swail protiv Stephena Leea. Ali Carter vodi protiv Barryja Hawkinsa sa 6:3, dok je najneizvjesnije u susretu Petera Ebdona i Jamiea Copea, u kojem Ebdon vodi 5:4.

Snooker, Svjetsko prvenstvo, prvo kolo (19. travanj): Higgins – Stevens 10:5, Robertson – Bond 7:2, Swail – Lee 7:2, Carter – Hawkins 6:3, Ebdon – Cope 5:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!