Tenis

Jedan niz prekinut, drugi se nastavlja

Ivor Krapac • nedjelja, 20.04.2008.

David Ferrer došao je do naslova na za njega posebnom mjestu, na ATP turniru u Valenciji, u gradu u kojem živi. Peti tenisač svijeta i prvi nositelj u finalu se pobrinuo za prekid niza dvostrukog uzastopnog branitelja titule Nicolasa Almagra, a ujedno je nastavio jednu svoju seriju...

Ferrer je u tri prethodna susreta s Almagrom ubilježio tri pobjede, a isti ishod donio je i njihov četvrti ogled. Ove nedjelje bilo je izuzetno teško, s 4:6, 6:2 i 7:6(2) u korist petog na svijetu, nakon što je slabije rangirani Španjolac u trećem setu bio vrlo blizu uspjehu. Imao je čak dva breaka prednosti i dvaput servirao za pobjedu, kod 5:2 i 5:4, no prvi nositelj nije se dao. Nakon povratka, glatko je dobio tie-break tog seta i zaokružio preokret za ukupno dva sata i pet minuta igre.

U pogledu unatrag na pobjedu u finalu, Ferrer se sjetio i subotnjeg polufinalnog prolaza protiv Fernanda Verdasca, također uz preokret, s dvije spašene meč-lopte u odlučujućem setu: "Kao i protiv Verdasca, uspio sam se vratiti i na koncu pobijediti. Nisam napravio nešto posebno, jedino sam davao sve od sebe. Nakon što sam gubio s 5:2 u trećem, nisam gubio koncentraciju, borio sam se do kraja i vrlo sam sretan što sam uspio."

Ferreru je ovo ukupno šesti ATP naslov u karijeri, a prvi u njegovoj zemlji. Prvi - i odmah u gradu u kojem je kod kuće, s bliskom potporom s tribina: "Drago mi je što sam slavio ovdje, u svojem klubu, pred prijateljima i obitelji. Nevjerojatan je osjećaj doma uzeti naslov."

ATP Valencia, 20.4.2008., finale: Ferrer (Španjolska, 1) - Almagro (Španjolska, 5) 4:6, 6:2, 7:6(2).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisSkrolATP Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!