Tenis

Novi trener, stare navike

Ivor Krapac • nedjelja, 20.04.2008.

Prvi tjedan zasad privremene suradnje Rogera Federera i njegovog novog trenera Josea Higuerasa zaključen je kako su se obojica i nadali. Prvi tenisač svijeta došao je do prvog naslova u sezoni skraćenim putem u nedjeljnom finalu ATP turnira u Estorilu, u svom prvom ovogodišnjem nastupu na zemljanim terenima...

Nakon osvojenog tie-breaka prvog seta i ranog breaka zaostatka u drugom, Švicarac je u finalnom dvoboju prvog i drugog nositelja dočekao predaju drugopostavljenog Nikolaja Davidenka zbog ozljede lijeve noge. Meču je došao kraj kod 7:6(5) i 1:2 iz Federerovog kuta gledanja.

Prije predaje kod breaka prednosti u drugoj dionici, Davidenko je imao dobru priliku za njemu povoljniji ishod prvog seta. Federer se do tie-breaka dovukao nakon dvije spašene set-lopte na servisu, u desetom i 12. gemu, prvi put asom, a na drugoj promašenim forhendom drugopostavljenog Rusa. U tie-breaku je prošao nakon prvotno propuštenog vodstva od 5:1, riješivši posao mini-breakom u završnici, a u drugom setu nije se igralo dugo.

Davidenko je nakon gubitka prvog s fizioterapeutom otišao s terena na tretman ozljede noge, no očito nije pomoglo, tri gema nakon povratka došlo je do prijevremenog kraja. Bio je to njihov 12. međusobni susret, Federer je sada na čistih 12-0.

"Nije baš način na koji želiš osvojiti turnir, ali i to se može dogoditi", komentirao je prvi tenisač svijeta nakon prvog naslova u sezoni, 54. u karijeri, dodajući i da je ovo njegovo prvo finale koje je završilo predajom suparnika - a do današnjeg ih je odigrao čak 70.

Davidenku je, pak, ostalo jedino ispričati se gledateljima što nije mogao nastaviti, a dodao je i da bi, prema procjeni fizioterapeuta, do srijede i vjerojatnog prvog nastupa u Monte Carlu sve trebalo biti u redu.

ATP Estoril, 20.4.2008., finale: Federer (Švicarska, 1) - Davidenko (Rusija, 2) 7:6(5), 1:2, predaja Davidenka.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisSkrolATP Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!