Košarka

Uvjerljiva Lottomatica, Ukić solidan

Ivana Spahija • nedjelja, 20.04.2008.

Odigrani su svi susreti 33. kola talijanske košarkaške lige. Repešina Lottomatica Roma upisala je uvjerljivu pobjedu na domaćem terenu svladavši momčad Scavolinija. Iste sreće nije bio Air Avellino Nikole Radulovića, koji je doživio poraz od Armani Jeansa, a uspješna je bila i Bagarićeva Upim Bologna uz solidan učinak našeg košarkaša...

Repešina Lottomatica Roma na domaćem je parketu deklasirala košarkaše Scavolinija, Rimljani su ostvarili pobjedu rezultatom 92:74. Već u prvoj četvrtini domaćini su imali +16 (27:11), a slično je bilo i na poluvremenu (50:32). Košarkaši Lottomatice u nastavku su još više pojačali ritam, krajem treće četvrtine imali su 22 poena prednosti (74:52), a unatoč nešto boljoj igri gostiju u posljednjih deset minuta, ništa se značajnije nije promijenilo i Lottomatica je uvjerljivo slavila.

Naš Roko Ukić proveo je 22 minute na parketu u dresu Lottomatice, ubacio je 14 poena kojima je pridodao tri skoka i šest asistencija. Pobjedi Lottomatice najviše je pridonio Gregor Fucka s 20 postignutih poena, dok su od gostiju najučinkovitiji bili Fultz i Hicks s po 12 ubačenih poena.

Nakon šokantnog poraza od Cimberija u susretu prošlog kola, vodeći Montepaschi ponovno se vratio stazama pobjeđivanja. Košarkaši iz Siene su u gostima u Cantuu svladali momčad Tisettante rezultatom 60:78. U potpuno jednosmjernom susretu, u kojem su gosti imali prednost tijekom svih 40 minuta, košarkaši Montepaschija najveću su razliku napravili upravo u posljednjoj četvrtini i uzeli su konačnu pobjedu s 18 poena prednosti. Pobjedi vodećih najviše su pridonijeli Sato i Thornton s po 14 postignutih poena.

U prilično tijesnom susretu odigranom u Scafatiju, košarkaši Legee došli su do pobjede nad momčadi La Fortezze iz Bologne, bilo je 91:88 za domaćine. Iako su susret bolje otvorili košarkaši Legee (18:9 na kraju prve četvrtine), gosti su ubrzo preuzeli stvar u svoje ruke. Prednost košarkaša iz Bologne trajala je sve do četiri minute prije kraja, kada je Datome donio prvu prednost domaćinima (72:71), a u igri živaca i završnici prepunoj slobodnih bacanja profitirali su domaćini i ostvarili konačnu pobjedu. Prvo ime susreta je Marcus Hatten iz pobjedničke momčadi s 20 postignutih poena, dok se od gostiju najviše istaknuo Travis Best s 18 ubačenih poena.

Radulovićev Air Avellino poražen je na domaćem terenu od strane Armani Jeansa, momčad iz Milana je upisala pobjedu rezultatom 72:78. Neizvjesnost je obilježila cijeli ovaj susret, gosti su na poluvremenu imali +4 (37:41), a slično se nastavilo i do samoga kraja. Međutim, košarkaši iz Avellina su minutu prije kraja, ponajprije zahvaljujući Ericu Williamsu (20 poena, osam skokova), došli do izjednačenja (72:72). No, gosti su u završnici iskoristili sva slobodna bacanja i uzeli pobjedu Avellinu. Nikola Radulović je za 32 minute u dresu domaćina postigao devet poena kojima je pridodao jedan skok i četiri asistencije.

Jednu od rijetkih pobjeda ostvarili su košarkaši Cimberija iz Varesea, koji su u gostima u Capo d'Orlandu svladali momčad Pierrela rezultatom 87:94. Domaćini su sve do dvije minute prije kraja imali pobjedu u svojim rukama, ali je ključni trenutak susreta bila pogođena trica Giacoma Galande koji je gostima donio prednost od 83:85 te su košarkaši Cimberija do kraja još malo povećali tada stečenu prednost. Pobjedi gostiju najviše je pridonio Galanda s 24 ubačena poena, dok je od domaćina najbolji bio Beck s 21 postignutim poenom.

Tijesno je bilo i u Bologni, gdje su košarkaši Upima došli do pobjede nad Solsonicom, bilo je 80:79 za domaćine. I u ovom su susretu gosti diktirali igru sve do samoga kraja, ali je trica Janicenoksa tri minute prije kraja donijela prednost domaćinima, koji su zahvaljujući šutevima Bagarića te Janicenoksa odmaknuli gostima iz Rietija. Košarkašima Solsonice je ponestalo vremena u potrazi za preokretom. Dalibor Bagarić odigrao je solidnu utakmicu u dresu pobjedničke momčadi, za 21 minutu provedenu na parketu, ubacio je deset poena uz sedam skokova. Gostima nije pomoglo ni 30 poena raspoloženog Morrisa Finleya da dođu do pobjede.

Brandon Brown junak je utakmice u Teramu, u kojoj su košarkaši Siviglie Wear svladali Montegranaro rezultatom 88:85. Iako su domaćini tijekom cijelog susreta održavali nekoliko poena prednosti, gosti iz Montegranara su u završnici uspjeli izjednačiti rezultat na 85:85. Brown je tada tricom uz zvuk sirene donio pobjedu momčadi iz Terama, a ujedno je ponio naslov prvog igrača susreta s 24 postignuta poena kojima je pridodao i deset skokova. Od gostiju, istaknuli su se Ford s 18, te Garris sa 17 postignutih poena.

Susret Angelica i Benettona razriješen je tek nakon produžetaka, a košarkaši iz Trevisa uzeli su pobjedu zahvaljujući realiziranom slobodnom bacanju. Domaćini su sve do posljednjih deset minuta imali vodstvo, a košarkaši Benettona su tada uspjeli doći do preokreta i vodili su 87:90 nekoliko sekundi prije kraja. Tada je Pinkney tricom odveo susret u produžetke. Tamo je ponovno bilo izjednačeno, pri rezultatu 98:98 Reece Gaines je pogodio slobodno bacanje i donio Benettonu pobjedu s pola koša prednosti. Prvo ime susreta je Mario Austin iz Benettona s 23 ubačena poena.

Lega A Basket, 33. kolo: Tisettanta Cantu - Montepaschi Siena 60:78, Legea Scafati - La Fortezza Bologna 91:88, Air Avellino - Armani Jeans Milano 72:78, Snaidero Udine - Eldo Napoli 92:78, Pierrel Capo d'Orlando - Cimberio Varese 87:94, Siviglia Wear Teramo - Premiata Montegranaro 88:85, Angelico Biella - Benetton Treviso 98:99, Upim Bologna - Solsonica Rieti 80:79, Lottomatica Roma - Scavolini Spar Pesaro 92:74

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!