Tenis

A sad - spektakl

Ivor Krapac • ponedjeljak, 21.04.2008.

Mario Ančić izborio je zvučni susret s Rafaelom Nadalom u drugom kolu Masters Series turnira u Monte Carlu. Mario je u svom prvom nastupu u Kneževini nakon propuštanja posljednja dva izdanja bio jači od češkog kvalifikanta Ive Minara...

Iako Ivo Minar nije od kvalifikanata koje bi se trebalo podcijeniti, primjerice, prošlog tjedna prošao je prvo kolo Estorila i u drugom pao nakon osvojenog prvog seta protiv Nikolaja Davidenka, Ančić se u ponedjeljak prijepodne nije osobito namučio s 23-godišnjim Čehom. Mario je za sat i petnaestak minuta slavio sa 6:3, 6:4 i došao do dvoboja s "kraljem zemlje" Rafaelom Nadalom, trostrukim uzastopnim pobjednikom ovog turnira.

Prvi set ogleda Ančića i Minara, 70. na svijetu, riješen je s dva Marijeva breaka, za 2:1 i 6:3. Na servisu nije bilo baš nikakvih problema. Iako je hrvatski adut imao ne osobito visokih 55 % ubačenog prvog, u svojim servis-gemovima izgubio je samo šest poena.

U drugom setu Mario je napravio velik korak prema pobjedi breakom u šestom gemu, za vodstvo od 4:2. No, pokazalo se da to nije bilo dovoljno. Minar je gem kasnije vratio izgubljeno, potom držao za 4:4, pa na tome stao, uz ključni gubitak servisa u posljednjem gemu meča, pri zaostatku od 5:4.

Neovisno o manjem gubitku koncentracije i izgubljenom breaku prednosti sredinom drugog seta, bio je to brzo i bezbolno obavljeni posao ove sezone najraspoloženijeg hrvatskog tenisača. U drugom kolu izazov će biti puno jači. S Rafaelom Nadalom dosad se susretao tri puta na ATP turnirima, no nijednom na zemlji.

Španjolac u ukupnom omjeru vodi s 2-1, uz pobjede 2003. u prvom kolu Wimbledona i početkom 2004. u osmini finala Aucklanda. Marijeva jedina pobjeda na ATP turnirima dogodila se nešto kasnije iste godine u osmini finala Milana, a slavio je i u njihovom jedinom susretu na Challengerima, odigranom 2003., sa 6:2 i 6:3 u finalu na dvoranskom tepihu Hamburga.

Masters Series Monte Carlo, 21.4.2008., prvo kolo: Ančić (Hrvatska, WC) - I. Minar (Češka, Q) 6:3, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!