Košarka

76ersi iskoristili opuštenost suparnika

Goran Markuš • ponedjeljak, 21.04.2008.

Vodstvo od 13 poena na poluvremenu očito je opustilo Pistonse koji su se u ostatku susreta ponijeli kao da je riječ o predsezonskoj utakmici, a ne o prvom sukobu u doigravanju što su gosti jako dobro iskoristili povevši u seriji već nakon prvog gostovanja…

Na samom startu susreta ekipe su djelovale prilično izjednačeno da bi Pistonsi predvođeni Chaunceyom Billupsom (14 poena) preuzeli inicijativu na samom kraju četvrtine te na kratak predah otišli sa solidnim vodstvom od pet poena. Sličnu izjednačenost mogli smo vidjeti i u nastavku, no ponovno se Detroit pokazao kao čvršća momčad povećavši svoje vodstvo na 13 poena sugerirajući kakav se ishod može očekivati.

U svlačionicu Philadelphie tada dolazi vijesti kako igrači Detroita provode pauzu na terenu sa bivšim kolegom, Flipom Murrayom u očigledno vrlo opuštenoj atmosferi koja možda priliči nekoj predsezonskoj utakmici, ali sigurno ne i prvom susretu playoff-a. 76er Reggie Evans (11 poena, 14 skokova) na ovu je činjenicu uz smiješak na licu samo kratko izjavio: "To je dobro".

Odlični Willie Green (17 poena) odlučio je to iskoristiti povevši svoju momčad u lov na protivnika što rezultira serijom 10:0 koja 76erse vraća u susret. U nastavku mu se pridružuje i najbolji igrač Philadelphie, Andre Miller (20 poena, 6 asistencija) te Andre Iguodala (16 poena, 9 skokova, 8 asistencija) koji u posljednjim trenutcima susreta osigurava vrlo važnu pobjedu i vodstvo u seriji za svoju ekipu.

Iako je sa 24 poena Rasheed Wallace bio najbolji strijelac susreta nakon utakmice u potpunosti je preuzeo krivnju za lošu predstavu svoje momčadi napominjući kako razgovor sa Murrayom nije nikako utjecao na ishod susreta: "Nikako nisam smio promašiti svoj posljednji šut i zbog toga u potpunosti preuzimam krivnju na sebe".

I dok je Evans zadovoljno ustvrdio kako je današnja utakmica zasigurno šokirala mnoge ljude trener Detroita, Flip Saunders poručuje: "Istina, upropastili smo već dobivenu utakmicu. Sad je vrijeme za povratak. Više nemamo pravo na pogrešku te možete računati da ćemo se tako i ponijeti već u sljedećem okršaju".

NBA, doigravanje, prva runda, prva utakmica:
Detroit Pistons - Philadelphia 76ers 86:90

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!