Zimski sportovi

Prvaci ispali, Detroit prošao dalje

Krešimir Ferlak • ponedjeljak, 21.04.2008.

Niti ove godine aktualni prvaci neće obraniti naslov. Zadnji tračak nade Anaheima rasplinuo se jučer u Dallasu nakon što su Starsi pobjedom od 4:1 izbacili Duckse. Detroit je slavio u Nashvilleu sa čistih 3:0 i prošao dalje, dok je Calgary nakon domaće pobjede 2:0 izborio sedmu utakmicu u San Joseu.

Već od prve prve utakmice između Anaheima i Dallasa bilo je jasno da su Ducksi u problemima. Dallas je igrao odlično sa igračem više, a Ducksi nikako nisu mogli razviti svoju igru. Čekalo se na pravi odgovor Ducksa, koji se dogodio u petoj utakmicu kada je Anaheim napokon odigrao na način kojim su prošle godine osvojili naslov. Ipak, pokazalo se da je to bio samo bljesak. Jučer su Starsi zadali konačan udarac i izbacili Anaheim iz doigravanja.

Ducksi su dva perioda igrali vrlo dobru utakmicu. Držali su Dallas podalje od svojih vratiju, a u jednom od vlastitih izleta pred gol Starsa uspjeli su zabiti. Bilo je to početkom drugog perioda kada je Corey Perry zabio svoj drugi pogodak u zadnje dvije utakmice. Ali, Anaheim ponovno nije odigrao cijelu utakmicu na visokoj razini i Starsi u trećem periodu rješavaju utakmicu i seriju. Stephane Robidas je zabio početkom treće sa igračem više, a samo minutu kasnije Stu Barnes dovodi Dallas u vodstvo. Anaheim se tada pokušava vratiti, ali Starsi igraju odličnu obranu i opasno u napadu i dvije i pol minute prije kraja Loui Eriksson postiže novi pogodak, a Mike Modano četiri sekunde prije isteka vremena zabija u praznu mrežu za konačnih 4:1. Prvaci su ispali, a Dallas prvi puta nakon pet godina uspijeva proći prvi krug. Sa ovakvom igrom mogu se nadati i većim uspjesima.

Detroit je odličnu igru iz pete utakmice prenio u Nashville gdje su dominirali nad domaćinima i zasluženo slavili sa 3:0. Nashville je tek u prvih desetak minuta imao nekoliko dobrih prilika, a sve kasnije je bilo u znaku Red Wingsa. Ipak, do vodstva su došli na vrlo neobičan način nakon što je Nicklas Lidstrom zabio pogodak sa svoje polovice. Najbolji igrač Nashvillea u ovoj seriji, vratar Dan Ellis nije očekivao udarac i pločica se odbila ispred njega, prevarila ga i završila u mreži. Detroit je tada bio s igračem manje i dok bi većina igrača smo izbacila pločicu prema naprijed, Lidstrom je pucao na gol, jer nikada ne znate što se može desiti ako je udarac upućen prema vratima. ˝Pucao sam na gol i nadao se da će se odbiti ispred golmana i možda će se nešto desiti˝, komentirao je Lidstrom situaciju. I desilo se.

Nakon tog pogotka Nashville više nije imao snage vratiti se u utakmicu i Red Wingsi su rutinski odnijeli pobjedu. Jiri Hudler je početkom treće krasnim udarcem završio jednu lijepu akciju i povisio na 2:0, dok je konačan rezultat u zadnjoj minuti postavio Brian Rafalski nakon što je pogodio u praznu mrežu. Nashville unatoč ispadanju može biti zadovoljan jer su izborili doigravanje i namučili najbolju momčad Zapada, dok Detroit ide dalje i čeka protivnika. Biti će to Colorado ili Calgary, ovisno o tome hoće li Flamesi izboriti drugi krug.

Calgary se jučer našao pred ispadanjem, ali ipak će se sve odlučiti u San Joseu u utorak u utakmici broj sedam. Calgary je jučer odigrao fantastičnu utakmicu u obrani i sa 2:0 izjednačio se na 3:3 u pobjedama. Owen Nolan je zabio sredinom prve, a Daymond Langkow je krajem drugog perioda postavio konačan rezultat. Odličan je na vratima Calgarya bio Miikka Kiprusoff koji je zaustavio 21 udarac igrača San Josea. U utorak će se sve odlučiti, a gledajući prema ovih šest utakmica biti će to borba do zadnje sekunde. San Jose ima prednost domaćeg leda, ali Calgary je već pobjeđivao na ledu Sharksa. Jedan udarac, jedna pogreška, jedan gol će vjerojatno odlučiti seriju, a tko će imati više sreće, znanja i koncentracije vidjeti ćemo u utorak kasno navečer po našem vremenu.

NHL, rezultati, 20.4. 2008

Zapadna konferencija:

Nashville - Detroit 0:3 (2-4)

Dallas - Anaheim 4:1 (4-2)

Calgary – San Jose 2:0 (3-3)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!