Nogomet

Pobjeda za Pelaića pred otvorenim vratima

Bernard Jurišić • ponedjeljak, 21.04.2008.

Optimizam koji zrači iz teško ozlijeđenog Mladena Pelaića zarazio je i ostatak Hajdukove obitelji. Mučan poraz od Cibalije pokušava se zaboraviti, a jedini fokus stavlja se na srijedu i uzvrat polufinala Hrvatskog kupa. Hajdukovci Varteksa dočekuju u postirskoj oazi na otoku Braču...

Osmijeh na licu Mladena Pelaića oraspoložio je i njegove suigrače. Ružan domaći poraz od Cibalije obrisat će eventualni uspjeh u uzvratnoj utakmici polufinala Kupa u srijedu protiv Varteksa. Ne samo to, ulazak u finale spasit će sve Hajdukove igrače od smanjivanja godišnje plaće za 10%, što su im "odrezali" klupski čelnici nakon "poraza", kakvim se tituliralo samo 2:2 u Čakovcu.

Hajdukovom desnom bočnom, koji je nastradao nakon neopreznog starta Vinkovčanina Marija Andričevića, prognozira se povratak ne prije sredine jesenskog dijela nove sezone, no zapravo će puno toga ovisiti i o samom Pelaiću. Sudeći prema njegovim izjavama i ponašanju nakon operacije, možda ga se na travnjaku može očekivati i ranije.

Slika 1 od 2.
Foto: Bruno Karadža

Što se Andričevića tiče, on bi mogao požaliti što umjesto engleskog Premiershipa igra u hrvatskom HNL-u. Naime, naš je pravilnik nešto strožiji od onoga kojim se kažnjavalo Eduardovog "krvnika" Martina Taylora, pa Andričevića zacijelo čeka višemjesečna suspenzija zbog nanošenja teške ozljede. Namjerno ili nehotično (zapravo nitko ni ne sumnja u to da Andričević nije namjeravao Pelaiću slomiti nogu), nije ni važno - sezona je gotovo sigurno završena i za vinkovačkog veznjaka.

Hajdukovi igrači odlučili su pobjedu u Kupu posvetiti svom suigraču koji leži u bolnici. No, ako bismo sudili prema njihovoj izvedbi u 40 minuta subotnje utakmice kad je Pelaić bio na putu za operacijsku dvoranu, Varaždinci se nemaju razloga plašiti dodatnog motiva svojih domaćina u srijedu. Više se mogu plašiti motivacije glede spomenutih 10%...

Čelnici splitskog kluba odlučili su otvoriti vrata tribina za utakmicu koja se igra u srijedu u 17 sati. Navijačka podrška Hajdukovcima svakako će dobro doći, iako je pitanje da li su cijene ulaznica zaista konkretan razlog zašto poljudske tribine ove sezone zjape prazne.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!