Košarka

Više pozitivnih nego negativnih

Branimir Korać • ponedjeljak, 21.04.2008.

Europska košarkaška prvenstva lagano se bliže svome kraju. Naši internaionalci i tijekom prošlog tjedna igrali su važne uloge u svojim klubovima, a najvjerjedniji učinak ostvario je "Slovak" Hrvoje Puljko koji je "ukrcao" 40 poena...

Austrija

Ivan Grgat (Kapfenberg Bulls): U Austriji je započelo doigravanje, a Kapfenberg je ubilježio pobjedu i poraz u seriji s Arkadijom. U prvom susretu Arkadia je slavila 93:81, a Ivan Grgat za 22 minute ubacio je pet poena (2/7 za dva, 1/2 slobodna) uz tri skoka. U drugom susretu, također na parketu Arkadije, Kapfenberg je slavio 97:90. Grgat je ostvario sličan učinak. Za 14 minuta ubacio je pet poena (2/5 za dva, 1/2 slobodna) uz dva skoka.

Bosna i Hercegovina

Dženan Rahimić (Bosna ASA BHT): U derbiju trećeg kola Lige 8 BiH Bosna je svladala Igokeu s tijesnim 82:80. Dženan Rahimić susret je završio sa šest poena, a briljirao je Lance Williams kod domaćina s 31 poenom.

Mladen Gligora (Grude): Nekadašnji mladi hrvatski reprezentativac Mladen Gligora unatoč porazu od Širokog 92:78 odigrao je odlično. S 19 poena bio je najefikasniji igrač susreta.

Lovro Gligora (Grude): Solidnu utakmicu uz Mladena odigrao je i njegov brat Lovro. Lovro nije uspio upisati dvoznamenkast broj poena, susret je završio s osam poena.

Luka Žitko (Grude): Među istaknutijim pojedincima kod Gruda bio je i Luka Žitko koji je Širokom ubacio 13 poena.

Toni Dijan (Široki Prima pivo): Široki je uspješno apsolvirao gostovanje kod Gruda, a prvo ime susreta bio je Toni Dijan. Bivši igrač Zadra susret je završio s 18 poena i devet skokova.

Siniša Štemberger (Široki Prima pivo): U pobjedi protiv Gruda sudjelovao je i Siniša Štemberger koji je ubacio osam poena.

Šime Špralja (Široki Prima pivo): Zapaženu rolu u pobjedi u Grudama imao je i Šime Špralja. On je ubacio 14 poena te bio jedan od petorice dvoznamenkastih kod gostiju.

Željko Župić (Široki Prima pivo): Željko Župić ostvario je po broju poena najslabiji učinak od naših igrača u dresu Širokog. Grudama je ubacio šest poena.

Domagoj Norac (Zrinjski MIK): Zrinjski je bio blizu bodova na gostovanju kod Slavije, no na kraju je ipak poražen u produžetku 100:97. Domagoj Norac nije briljirao i susret je završio sa šest poena.

Boris Džidić (Zrinjski MIK): Za razliku od Norca, Džidić je odigrao vrlo dobro. S 20 poena bio je među najboljim pojedincima kod gostiju.

Mladen Vučković (Zrinjski MIK): Uz Džidića najbolji pojedinac kod gostiju. S 21 poenom bio je najefikasniji igrač gostiju.

Boris Biško (Zrinjski MIK): Četvrti naš internacionalac u dresu Zrinjskog, Boris Biško, susret sa Slavijom završio je s tri poena.

Češka

Denis Mujagić (Sadska): Sadska je u češkom prvenstvu s lakoćom svladala A Plus iz Brna 103:89. Denis Mujagić na parketu je proveo 35 minuta i ubacio 17 poena (3/5 za dva, 1/6 za tri, 8/8 slobodna) uz četiri skoka.

Estonija

Mateo Kedžo (Kalev Tallinn): U estonskom prvenstvu Kalev je očekivano visoko slavio protiv slabog Parnua 103:57. Mateo Kedžo pružio je solidnu partiju, za 17 minuta ubacio je 18 poena (4/4 za dva, 3/4 za tri, 1/2 slobodna) uz četiri skoka i dvije asistencije.

Francuska

Hrvoje Perinčić (Hyeres Toulon): Hyeres je ostvario važnu pobjedu protiv Strasbourga 95:84. Sjajnu utakmicu odradio je Hrvoje Perinčić koji je igrao svih 40 minuta i ubacio 20 poena (4/5 za dva, 2/6 za tri, 6/7 slobodna) uz pet skokova i tri asistencije.

Marin Prskalo (St. Vallier): U francuskoj Pro B diviziji St. Vallier poražen je u neizvjesnom susretu kod Limogesa 60:59. Malu minutažu dobio je Marin Prskalo koji je igrao devet minuta i ubacio četiri poena (1/3 za dva, 2/3 slobodna) uz dvije asistencije.

Njemačka

Branimir Longin (EWE Oldenburg): U tijesnom susretu EWE Baskets nije uspio doći do pobjede na gostovanju kod Bremerhavena. Domaćin je slavio 73:68, a najbolji pojedinac kod gostiju bio je Branimir Longin. On je za 29 minuta ubacio 18 poena (2/5 za dva, 4/6 za tri, 2/2 slobodna) uz tri skoka.

Jasmin Perković (EWE Oldenburg): Za razliku od Longina Jasmin Perković napadački nije briljirao. Ubacio je pet poena (1/8 za dva, 1/5 za tri) čemu je dodao deset skokova i četiri asistencije.

Grčka

Ivo Josipović (Kolossos): Važnu pobjedu u borbi za ostanak ostvario je Kolossos koji je u gostima nadigrao slabi AEP 107:81. Ivo Josipović kod pobjednika dobio je 13 minuta te ubacio pet poena (1/5 za dva, 3/4 slobodna) uz pet skokova.

Damir Rančić (Panellinios): Poput Josipovića nije se naigrao niti Damir Rančić koji je u porazu Panelliniosa od Olympiakosa 74:69 igrao tek pet minuta i ubacio jednu tricu iz jednog pokušaja.

Andrija Žižić (Panathinaikos): Panathinaikos je očekivano uvjerljivo slavio kod AEL-a 107:77. U gostujućem sastavu svih 12 igrača dobilo je priliku, a među njima i Andrija Žižić koji je igrao 12 minuta i ubacio pet poena (2/3 za dva, 1/1 slobodna) uz dva skoka.

Hrvoje Henjak (Panorama): U drugoj grčkoj diviziji Panorama se na svom terenu poigrala s Xanthijem i slavila 84:63. Hrvoje Henjak kod pobjednika je igrao 23 minute i ubacio šest poena (3/4 za dva) uz četiri skoka i dva dodavanja.

Ivan Škara (Xanthi): Kao i većina momčadi Xanthija, niti Ivan Škara nije briljirao. Igrao je 15 minuta i ubacio pet poena (1/2 za dva, 1/2 za tri, 0/1 slobodna).

Ozren Mišić (Iraklis): Iraklis je upisao poraz na gostovanju kod Apollona 72:69 uz solidnu predstavu našeg Ozrena Mišića. Mišić je igrao 33 minute i ubacio deset poena (2/3 za dva, 2/4 za tri) uz tri skoka i tri ukradene lopte.

Mađarska

Bojan Lapov (Pecs): Pecs je pobjedom kod MAFC-a 84:77 zadržao treću poziciju uoči doigravanja. Među najboljim pojedincima kod gostiju bio je naš veteran Bojan Lapov koji je ubacio 18 poena uz devet skokova.

Denis Toroman (Atomeromu): Atomeromu je u posljednjem prvenstvenom kolu poražen kod Soprona 94:77. Denis Toroman ubacio je devet poena i dodao devet skokova.

Matija Češković (Kaposvar): Pobjedu u završnici prvenstva upisao je Kaposvar na svom parketu protiv Nyiregyhaze 112:82. U pobjedi Kaposvara Matija Češković sudjelovao je s 12 poena i šest skokova.

Srđan Helbich (Nyiregyhaza): Jedan od rijetkih raspoloženih kod Nyiregyhaze u porazu kod Kaposvara bio je Srđan Helbich koji je susret završio s 18 ubačenih poena.

Italija

Dalibor Bagarić (Upim): Bolonjski Upim upisao je pobjedu u neizvjesnom dvoboju s Rietijem 80:79. Ponovno je dobru predstavu pružio i Dalibor Bagarić koji je za 21 minutu ubacio deset poena (4/7 za dva, 2/2 slobodna) uz sedam skokova.

Roko Leni Ukić (Lottomatica): Lottomatia je s druge strane imala lagan posao protiv neraspoloženog Scavolinija i slavila je 92:74. Vrlo dobru utakmicu imao je Roko Leni Ukić koji je za 22 minute ubacio 14 poena (3/4 za dva, 2/3 za tri, 2/2 slobodna) uz šest asistencija i tri skoka.

Litva

Damir Markota (Žalgiris): Žalgiris je dvokorakom prošao u polufinale litavskog doigravanja. U četvrtfinalu je s 2:0 eliminirao Sakalai, a drugi susret završen je pobjedom Žalgirisa 90:80. Damir Markota igrao je 21 minutu i ubacio četiri poena (2/3 za dva, 0/1 za tri) uz dva skoka.

Marko Popović (Žalgiris): Dok Markota nije bio previše istaknut, Marko Popović bio je najbolji pojedinac Žalgirisa. Za 21 minutu ubacio je 20 poena ((5/7 za dva, 2/6 za tri, 4/5 slobodna) uz tri skoka i dvije asistencije.

Rusija

Krešimir Lončar (Lokomotiv Rostov): Rusi ovaj tjedan počinju s doigravanjem, a protekli tjedan odigrali su posljednje prvenstvene susrete u regularnom dijelu sezone. Lokomotiv iz Rostova gostovao je kod Ural Greyta i upisao poraz, a Krešo Lončar još jednom se dokazao kao najbolji igrač Lokomotiva. Susret je završio s 20 poena, pet skokova i dvije asistencije.

Slovačka

Hrvoje Puljko (Prievidza): Još jedna briljantna predstava Hrvoja Puljka u slovačkoj ligi. U susretu s Komarnim koji je Prievidza dobila s 89:76, naš internacionalac za 30 minuta ubacio je sjajnih 41 poen uz sedam skokova.

Ivan Barišić (Komarno): Među trojicom naših igrača u Komarnom najmanju minutažu dobio je Ivan Barišić koji je igrao deset minuta i ubacio dva poena.

Goran Marić (Komarno): Znatno zapaženiji bio je Goran Marić koji je igrao gotovo dvostruko više minuta i ubacio šest poena uz sedam skokova.

Stipe Pivac (Komarno): Stipe Pivac za 12 minuta provedenih na parketu upisao je dva poena i četiri asistencije.

Mario Bratić (Handlova): Značajnu minutažu nije dobio niti Mario Bratić u pobjedi Handlove protiv Intera 105:78. Bratić je igrao tek tri minute i za to vrijeme ubacio dva slobodna bacanja.

Saša Janković (Nitra): Nitra je u gostima nadigrala Dolny Kubin s 96:79, a glavni kreator pobjede bio je Saša Janković koji je za 36 minuta ubacio 30 poena uz tri skoka i tri asistencije.

Mirko Ščekić (Lučenec): Lučenec nije bio uspješan na gostovanju kod Pezinoka gdje je poražen 69:62. Mirko Ščekić igrao je 34 minute i imao najveću minutažu kod gostiju, a za to vrijeme je ubacio šest poena uz tri skoka i pet asistencija.

Igor Kovačević (Lučenec): Igor Kovačević igrao je ove sezone i boljih utakmica u dresu Lučeneca. Za 29 minuta protiv Pezinoka ubacio je sedam poena uz tri skoka.

Antonio Bičvić (Lučenec): Antonio Bičvić bio je najbolji pojedinac u dresu Lučeneca. Za 29 minuta ubacio je 15 poena uz šest skokova i dvije asistencije.

Dražen Klarić (Svit): Svit je poražen u gostima kod Nove Vesi 92:84, a naši internacionalci nisu odigrali na nivou igara od ove sezone. Dražen Klarić je u 34 minute skupio 11 poena i šest skokova.

Darko Pezer (Svit): Pezer je dobio malu minutažu i za deset minuta ubacio je tek tri poena.

Slovenija

Marijan Mance (Helios): Slovenci su proteklog tjedna nastavili s nastupima u Ligi za prvaka. Helios je na svom parketu poražen od Union Olimpije 93:76, a vrlo dobro odigrao je kod poraženih Marijan Mance. On je za 37 minuta ubacio 20 poena (5/7 za dva, 2/5 za tri, 4/4 slobodna) uz dva skoka i dva dodavanja.

Robert Troha (Helios): Robert Troha protiv Union Olimpije nije se istaknuo. Igrao je 26 minuta i ubacio sedam poena (2/5 za dva, 1/5 za tri) uz dva skoka.

Vlado Pašalić (Luka Koper): Koprani su u svojoj dvorani nadigrali Geoplin Slovan i slavili 79:68. Među boljim pojedincima kod pobjednika bio je Vlado Pašalić koji je za 35 minuta ubacio 16 poena (6/9 za dva, 4/5 slobodna) uz šest skokova i dvije asistencije. U porazu od Union Olimpije 77:65 Pašalić nije bio na toj razini. Igrao je 26 minuta i ubacio četiri poena (2/7 za dva, 0/2 slobodna) uz četiri skoka.

Ljubo Šamadan (Geoplin Slovan): Geoplin je odigrao slabu utakmicu u Kopru, pa tako i Ljubo Šamadan. U 14 minuta ostao je bez poena (0/1 za tri, 0/2 za dva) uz negativnu valorizaciju.

Dražen Bubnić (Elektra): Poraz je upisala Elektra na gostovanju kod TCG Mercatora 94:86. U sastavu Elektre Dražen Bubnić za 25 minuta ubacio je devet poena (4/5 za dva, 1/2 slobodna) uz tri skoka.

Španjolska

Marko Tomas (Fuenlabrada): U susretu koji je Perasovićev Estudiantes uputio ka izlazu iz ACB lige Fuenlabrada je slavila 72:68. U redovima pobjednika sasvim pristojno odigrao je Mako Tomas koji je ubacio 12 poena (3/4 za dva, 0/3 za tri, 6/10 slobodna) uz šest skokova i dvije asistencije.

Zoran Planinić (Tau Ceramica): Tau Ceramica s lakoćom je slavila kod Valladolida 92:69. Poput Tomasa i Planinić je bio vrlo dobar i za 27 minuta ubacio 12 poena (4/8 za dva, 4/6 slobodna) uz četiri skoka i pet asistencija.

Stanko Barać (Pamesa): Stanko Barać i dalje se muči s malom minutažom. U pobjedi protiv Iurbentije 85:73 dobio je devet minuta i ubacio dva poena (1/4 za dva) uz blokadu i skok.

Marko Banić (Iurbentia Bilbao): Marko Banić nema Baraćevih problema. U porazu od Pamese igrao je 24 minute i ubacio 11 poena (4/7 za dva, 3/5 slobodna) uz pet skokova.

Drago Pašalić (Iurbentia Bilbao): Pašalić je u Valenciji zaigrao 16 minuta i ubacio šest poena (2/3 za dva, 2/2 slobodna) čemu je dodao četiri skoka.

Mario Stojić (Menorca): Menorca je uvjerljivo poražena od Reala 92:69. Mario Stojić protiv svog bivšeg kluba za 29 minuta ubacio je deset poena (1/5 za dva, 2/6 za tri, 2/2 slobodna) uz dva skoka.

Marino Baždarić (Menorca): Uspješniji od Stojića bio je Marino Baždarić. On je igrao 25 minuta i ubacio 14 poena (3/3 za dva, 2/4 za tri, 2/2 slobodna) uz dva skoka.

Davor Kus (Unicaja): Derbi susret igran je u Barceloni gdje je Barcelona svladala Unicaju 68:67. Kod Unicaje Davor Kus nije zadovoljio. Igrao je 19 minuta i ostao bez poena (0/1 za dva, 0/1 za tri).

Bruno Šundov (Leon): Nije briljirao niti Bruno Šundov u porazu Leona kod Girone 82:81. Naš centar za 14 minuta upisao je pet poena (2/4 za dva, 1/2 slobodna) uz dva skoka.

Bojan Bogdanović (Real II): Druga momčad Reala teško je poražena kod Gestiberice u Vigu 95:69. Bojan Bogdanović za 24 minute ubacio je devet poena (0/1 za dva, 3/6 za tri) uz tri skoka i dva dodavanja.

Švedska

Srđan Subotić (Sundsvall): I u trećoj utakmici polufinala švedskog doigravanja Sundsvall je svladao Sodertalje i to 83:72. Srđan Subotić nastavio je s odličnim igrama i za 29 minuta ubacio je 18 poena (6/7 za dva, 0/3 za tri, 6/10 slobodna) uz tri skoka i četiri dodavanja.

Turska

Sandro Nicević (Bešiktaš): Bešiktaš je u turskom prvenstvu stigao do očekivane pobjede kod Beykoza 86:75. Sandro Nicević igrao je 20 minuta i ubacio devet poena (4/6 za dva, 1/2 slobodna) uz tri skoka i dva dodavanja.

Tomislav Ružić (Kepez): Kepez je poražen na gostovanju kod Selcuka 92:87. Tomislav Ružić igrao je svih 40 minuta za goste i ubacio 12 poena (4/5 za dva, 1/3 za tri, 1/1 slobodna) uz devet skokova.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!