Nogomet

Chelsea pokušava sve naplatiti

Zoran Zdelar • utorak, 22.04.2008.

Liverpool i Chelsea u Ligi prvaka posljednjih se sezona vrlo često sastaju, a večeras nam je na rasporedu njihova peta međusobna utakmica u polufinalu ovog prestižnog natjecanja. Dosad su oba puta u finale prošli Redsi, pa će stoga Chelsea pokušati ovog puta sve to s kamatama naplatiti...

Susreću se Liverpool i Chelsea ponovno u Ligi prvaka, a možemo se samo nadati kako će ovog puta njihova efikasnost biti na znatno višem nivou, jer su u dosadašnjih šest međusobnih utakmica u ovom prestižnom natjecanju zabili tek tri pogotka. Treći polufinalni okršaj u Ligi prvaka mogao bi donijeti potvrdu potpune nadmoćnosti Redsa s obzirom da su oni u protekla dva prošli u finale, pa će se tako Chelsea pokušati večeras iskupiti za sve patnje svojih navijača.

S posebnom su se pozornošću pratile vijesti iz oba kampa hoće li zaigrati njihovi najbolji nogometaši. Steven Gerrard nedavno se lakše ozlijedio, no u ponedjeljak je normalno trenirao i očekuje ga se u prvoj postavi. Franka Lamparda pak nije bilo u protekle dvije Chelseajeve utakmice zbog obiteljskih problema s narušenim zdravljem njegove majke, no Liga prvaka je ipak Liga prvaka i Lampard će sigurno igrati.

"Frank Lampard stavio se na raspolaganje treneru Avramu Grantu za večerašnju polufinalnu utakmicu Lige prvaka nakon što je proteklih sedam dana proveo uz krevet svoje bolesne majke. Iako je njeno stanje još uvijek teško, posljednjih dana se nešto stabiliziralo. Lampard se zahvaljuje svima u klubu, ali i medijima na obzirnosti proteklih dana", glasi službeno priopćenje Lampardova agenta.

Slika 1 od 2.
Foto: EPA

Zdravstvena situacija među igračima daleko je neugodnija po pitanje Chelseaja s obzirom da su dosad pauzirali veznjak Michael Ballack i napadač Didier Drogba zbog ozljeda, no čini se da će i oni biti spremni za ovaj iznimno bitan susret. Sigurno je tek da će Michael Essien izostati zbog suspenzije. "Nedostajat će nam svaki igrač koji neće moći zaigrati protiv Liverpoola. Vidjeti ste prošle sezone kako je to izgledalo kad su nedostajala samo dva nogometaša, a zamislite da sad ne možemo računati na još primjerice Lamparda", rekao je Grant okupljenim novinarima.

Problemi Gerrarda s vratom još uvijek nisu u potpunosti sanirani i Liverpoolov trener Rafa Benitez jasno je kazao kako će njegov najbolji nogometaš igrati isključivo ako je potpuno spreman. "Neki dan je htio igrati, ali je mogao glavu okretati samo na desnu stranu, pa sam mu rekao da onda jedino može igrati na lijevom boku", našalio se Rafa, a zatim je i otkrio kako će otkriti je li Gerrard spreman za dvoboj s Chelseajem. "Znam da on bez ikakve dvojbe želi igrati, a postoji jednostavan način za provjeru je li se oporavio. Prići ću mu i potapšat ću ga po lijevom ramenu. Ako bude okrenuo glavu i pogledao me bez bolnog grča na licu, onda igra."

Španjolski trener svjestan je uspješnosti svog kluba u dvobojima s Chelseajem, pogotovo kad se radi o utakmicama u Ligi prvaka, a nada se da će mu iduća dva okršaja pomoći i to što se Londončani nadaju kako će u završnici prvenstva uspjeti preoteti titulu Manchester Unitedu. "Ne vjerujem da će gledatelji vidjeti jednu otvorenu utakmicu, jer obje momčadi su iznimno čvrste u posljednjoj liniji.", kazao je Benitez za kraj, a statistika ga neupitno podupire.

Liga prvaka, polufinale, prva utakmica: Liverpool – Chelsea 20.45h

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!