Nogomet

Početak protiv Makedonaca

Maja Giljanović, Ivana Jurica, Goran Tomičić • utorak, 22.04.2008.

U Nyonu je održan ždrijeb ovogodišnjeg Intertoto kupa. Hrvatski predstavnik se u natjecanje uključuje odmah u prvom kolu, a suparnik će biti makedonski predstavnik...

Da vrijedi sezonu otpočeti rano - prvo je kolo, naime, na rasporedu 21./22. lipnja (uzvrat tjedan dana kasnije) - pokazuje ovogodišnji primjer Olićevog HSV-a koji je u Uefi dogurao do osmine finala, a da ne spominjemo Bordeaux iz 1996. koji se probio sve do finala u kojem je na koncu, unatoč legendarnom Zinedineu Zidaneu, poražen od Bayerna s ukupno 5:1.

Nakon odigrana tri kola bit će poznato 11 klubova koji će nastaviti natjecanje u Kupu Uefa. Priliku za nastup u Kupu Uefa će pokušati izboriti i jedan hrvatski predstavnik, a prvi protivnik će biti predstavnik Makedonije. Prva utakmica se igra u Hrvatskoj 21. ili 22. lipnja, a uzvrat je tjedan dana kasnije.

Eventualni protivnik u drugom kolu bi bio predstavnik Izraela, a naš klub bi opet bio domaćin prve utakmice 5. ili 6. srpnja. Uzvrati su tjedan dana kasnije. U slučaju novog uspjeha našeg predstavnika posljednja prepreka bio bi španjolski klub. Prva utakmica bi se opet igrala u Hrvatskoj, a termin je 19. ili 20. srpnja.

Ove je sezone inače naš Zagreb Ćire Blaževića neočekivano zaustavljen na samom startu od Vllaznije iz Skadra (nakon 2:1 i 0:1 zahvaljujući golu Albanaca u gostima), a sljedeće je baš prvi par upitan: Ciprani će, naime, u slučaju da UEFA ne dokine sankcije Albancima (zbog petljanja Vlade u sport) u goste put Andore.

Ždrijeb je BIH predstavniku dodijelio protivnika iz Crne Gore. Ako prođu prvu prepreku, predstavnika BIH očekuju i dva susreta protiv Turaka.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!