Nogomet

"U Kranjčevićevu po pobjedu"

Vedran Attias • utorak, 22.04.2008.

Dinamo u srijedu gostuje u Kranjčevićevoj u uzvratnoj utakmici polufinala Kupa. Modri imaju vrlo sigurnih 3:1 iz prve utakmice, no trener Dinama Zvonimir Soldo, iako najavljuje pobjedu i u drugoj utakmici, vrlo je oprezan jer zna kako Kup uvijek krije iznenađenja...

Soldo poziva na oprez uoči uzvrata: "U prvoj smo utakmici napravili rezultat koji nam omogućuje mirniji uzvrat, ali ne toliko miran da bi se mogli opustiti. Mi nećemo čuvati rezultat nego ćemo ići na pobjedu i jedino što nas sutra zanima je ulazak u finale, a hoće li to biti kroz pobjedu ili neriješeno - manje je bitno."

Trener Modrih još uvijek žali za propuštenim šansama iz prve utakmice: "Kup je natjecanje koje uvijek krije iznenađenja i treba biti oprezan. Kad malo vratim film nazad, mi smo već u prvoj utakmici sve mogli riješiti kod 2:0, a onda smo pali i strahovali do posljednje sekunde kada je Vuga donio mirniji uzvrat."

Kao i inače, trener Dinama ima nekoliko upitnika u vezi sastava. Guela i Carlos još uvijek ne konkuriraju za sastav, Vukojević ima kartone, a upitan je i Mandžukićev nastup. Na golu bi od prve minute trebao biti Koch: "Koch i ja smo prije razgovarali i dogovorili se da Kelava dobije priliku, no sutra brani Koch. On se žalio na problem s ložom, ali ako će biti spreman - brani."

Kapetan Modrić mogao bi i sutra zaigrati na poziciji zadnjeg veznog koju je odlično odradio u Zadru. Soldo je zadovoljan radom juniora Barbarića i Antolića pa će i oni, ovisno o rezultatu, dobiti priliku protiv Zagreba: "Zadovoljan sam kako treniraju i kako su odigrali svoje utakmice te kako su reagirali na prilike koje su dobili."

U momčadi Zagreba, u posebno dobroj formi igra Ibričić: "Igra u napadu zbog problema koje Zagreb ima s napadačima i zabija dosta golova. Zabio nam je gol i u prvoj utakmici te je sigurno kako ćemo obratiti posebnu pažnju na njega, no posebnog čuvara neće imati." U zadnje se vrijeme dosta spominje Dinamova obrana i podatak kako Modri dobivaju dosta golova: "Ja, osobno, ne volim primati golove, no vjerujem kako ćemo to ispraviti."

O mogućem protivniku u finalu nije htio govoriti: "Neću o tome govoriti jer se koncentriram na svoju utakmicu." Na inzistriranje, ipak je rekao nekoliko riječi o drugom paru: "Hajduk ima aktivan rezultat i igra doma, a sigurno ih je ovaj zadnji poraz dodatno mobilizirao da pokušaju izboriti finale Kupa i samim time Europu."

Iako nema običaj hvaliti igrače, dobre igre Vugrinca nije mogao ne spomenuti: "Vuga dobro trenira i ovo što je odigrao - odradio je sjajno." U medijima se posljednjih dana spominje kako Balaban želi otići iz Dinama: "Nemam komentara o tome, ali mogu reći kako nisam dobio takav dojam i sigurno je kako bih ga volio imati u momčadi sljedeće sezone."

Uzvratna utakmica polufinala Kupa: Zagreb - Dinamo 16.30 (prva utakmica: Dinamo - Zagreb 3:1)

Dinamo: Koch - Etto, Drpić, Bišćan, Čale - Mikić, Modrić, Vrdoljak, Sammir - Tadić, Balaban

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!