Tenis

Đoković ipak prejak

Vedran Babić • utorak, 22.04.2008.

Ivan Ljubičić nije uspio prirediti iznenađenje u drugom kolu turnira iz Masters serije u Monte Carlu. Nakon sata i 20 minuta igre, treći tenisač svijeta Novak Đoković slavio je sa 6:3, 6:3...

U svom prvom nastupu na zemlji ove godine, Đoković se pokazao kao puno kvalitetniji tenisač od našeg Ljubičića. Aktualni osvajač Australian Opena demonstrirao je agresivniju igru u ključnim trenucima i zasluženo ostvario pobjedu. Početak meča je, doduše, jamčio interesantan nastavak. Ljubičić je odmah u prvom gemu breaknuo Đokovića, no u idućem propušta 40:15 na servisu. Nova prilika za obrat Ljubi se pružila u petom gemu, ali nije bilo realizacije.

U tim trenucima, nekadašnji broj tri na svijetu igra bolje i u sedmom gemu nakon 40:0 Đokovića, dolazi do još jedne break lopte koja ponovno ostaje neiskorištena zahvaljujući dobrom servisu srpskog tenisača. Zna se reći da ako ne iskoristiš svoje šanse, bivaš kažnjen. Međutim, Ivan je kaznio sam sebe te je darovao gem svom suparniku, načinivši tri neprisiljene pogreške u idućem gemu. Đoković je, potom, mirno odservirao za set iako se našao u nezgodnoj situaciji kod 0:30. Premda je Ljubičić imao viši postotak prvog servisa i više osvojenih poena protiv servisa, na predah između setova Đoković je otišao s prednošću.

Drugi set pružio je osjetno manji otpor hrvatskog tenisača, koji je na drugu break loptu Đokovića u trećem gemu napravio forhend pogrešku i time dodatno olakšao posao svom protivniku. Sve do osmog gema nema opasnosti po servera, kada Ljubičić ima 15:40 i dvije šanse za povratak u meč. Ipak, osam godina mlađi Srbin iduća četiri poena preuzima inicijativu i zasluženo neutralizira, kako se pokazalo, posljednje pokušaje našeg tenisača da vrati meč u rezultatsku neizvjesnost.

Nakon toga, 29. tenisač svijeta gubi koncentraciju i živce, te četvrtom dvostrukom pogreškom u meču daje Đokoviću loptu za treće kolo, koju treći nositelj odmah pretvara i u meč. Dvojica suparnika, koji su nekoć imali istog trenera, Ricarda Piattija, po završetku meča su na mreži zamijenili majice i time pokazali svoje veliko prijateljstvo na terenu, ali i izvan njega. 20-godišnjem Đokoviću ovo je prva pobjeda protiv našeg tenisača u njihovom drugom međusobnom dvoboju. Prvi je bio još 2006. u polufinalu Zagreba kada je u tri seta pobjedu uzeo Ljubičić, inače četvrtfinalist Monte Carla iz 2006.

U trećem kolu Đoković će za protivnika imati boljeg iz susreta između Filippa Volandrija i Andyja Murrayja.

Masters Series Monte Carlo, 2. kolo: Đoković (Srbija, 3) - Ljubičić (Hrvatska) 6:3, 6:3.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!