Nogomet

Nema predaje

Mihaela Bradovski • utorak, 22.04.2008.

Četiri dana nakon prvog proljetnog prvenstvenog poraza Pjesnici će u Kranjčevićevoj ugostiti momčad Dinama. S početkom u 16.30. na rasporedu je uzvratna utakmica polufinala Kupa, a “modri” u goste dolaze sa razultatom 3:1. Iako momčad Zagreba muče ozljede i kartoni, a i šanse za prolaz u finale su minimalne u Ulici pjesnika još se ne predaju...

Još ponešto oslabljeni u odnosu na osječku utakmicu biti će sutra nogometaši Zagreba kojima zbog tri žuta kartona neće igrati Mario Brkljača i Mensur Mujdža, dvojac koji je na svojim leđima ponio veliki teret ovoga proljeća. U sastavu zbog ozljede neće biti niti kapetana Dragana Stojkića kojega će na vratima zamijeniti Josip Škorić, no veliki je dobitak povratak libera Safeta Nadarevića.

S Nadarevićem će obrambena linija Zagreba biti ponovno standardna jer će pored njega zaigrati stoperi Labudović i Ivanković. Obrambene će zadatke obavljati i zadnji vezni Marko Kartelo, a zbog izostanaka najviše će promijena pretrpiti “bijela” veza. Na lijevome će boku zaigrati prvi asistent kluba Mario Čutura (osam asistencija, Mujdža sedam), dok će umjesto Mujdže o desnoj strani brigu voditi Miroslav Pejić. Uz standardnog Ivana Parlova svoje će mjesto u samoj središnjici terena pronaći i Marin Oršulić.

Uz neizostavnog Senijada Ibričića u napadu će umjesto Jurendića, koji je startao u Osijeku, utamicu započeti, strijelac jedinog pogotka za Zagrebaše u Gradskome vrtu, Marko Grgić. Grgić je prije svega nekoliko dana upisao svoje ima u listu strijelaca, a to mu je pošlo i u prvom proljetnom kolu u Zaprešiću. Njegov partner u napadu Ibričić ovoga je proljeća u pravoj golgeterskoj formi i uz pogodak Rijeci, dva Cibaliji i čak četiri Međimurju točan je bio i u prvoj polufinalnoj utakmici u Maksimiru.

Osim njih dvojice ovoga su proljeća pogotke slavili dva puta Kartelo (Cibalia, Šibenik) i Pejić (oba Međimurju), a po pogodak su postigli Parlov (Cibalia) i Oršulić (Šibenik). Vrijedan je to podatak kada se zna da će u sutrašnjoj utakmici za prolaz u finale Zagrebaši morati “ganjati” (minimalno) dva pogotka. Da bi dva pogotka bila dovoljna mreža “bijelih” morala bi ostati netaknuta no ta činjenica neće spriječiti skok igrače Kartela, Nadarevića i Labudovića da pri prekidima dolaze u šesnaesterac Dinama.

Trener Zagrebaša Miroslav Blažević nešto je opreznije najavio susret svoje momčadi nego što je to uobičajeno za njega. “I da nam stiže i puno slabija momčad zbog rezultata iz prve utakmice imali bismo velikih briga. A kada se radi o Dinamu koji tako suvereno dominira našim prvenstvom radi se o još većim brigama.” Ćiro smatra i kako momčad iz Maksimira ipak respektira njegov sastav i kako do opuštanja sa strane “modrih” ne bi smijelo doći.

Jedno je sigurno, u redovima Zagreba motiva ne nedostaje, a sutra će svi igrači koji istrče na teren svim silama pokušati doći do pozitivnog rezultata i prolaza u finale koje bi im donijelo i izlazak u Europu. U dva dosadašnja proljetna susreta sa “modrima” Pjesnici su bili ravnopravni pa nas sutra ipak mogao dočekati zanimljiv susret. Glavni sudac utakmice biti će Edo Trivković iz Splita.

Zagreb: Škorić - Labudović, Nadarević, Ivanković - Kartelo - Pejić, Oršulić, Parlov, čutura - Grgić, Ibričić

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!