Nogomet

Spašavaj što se može

Bernard Jurišić, Ivana Strahija • srijeda, 23.04.2008.

Cibaliju je Hajdukov trener Robert Jarni stavio "ad acta" već na konferenciji za novinare nakon utakmice. Barem službeno. Srijeda je Hajdukov "Dan D", tko zna koji već ove sezone. No, svi kiksevi i neispunjena očekivanja dobit će nešto vediji ton ukoliko se prođe u finale Kupa, koje praktično osigurava Europu...

Hajdukovci se u srijedu ujutro vraćaju iz bračke izolacije, u kojoj su se spremali za najvažniju utakmicu ovog dijela sezone. Poraz od Cibalije ostavio je ožiljke, makar to Jarni neće priznati. Ne samo psihičke, nego i onaj fizički, na nozi Mladena Pelaića, kojemu suigrači žele posvetiti osvajanje ovogodišnjeg Kupa.

No, da bi uopće došli u šansu napasti "utješni trofej", Splićani se moraju pohrvati s Varaždincima. Pogodak Marija Maloče u prvoj utakmici omogućio im je nešto mirniji uzvrat, ali nikako ne i miran. Jer ovogodišnji Hajduk je spreman za sve. I za ukrcati pet komada u Varteksovu mrežu, ali i za inkasirati jednako toliko u svojoj.

Slika 1 od 2.
Foto: Bruno Karadža

Na vrata se vraća Balić, a u početnih 11 Gabrić i Linić, bez kojih Jarni nije uspio niti bod uzeti Cibaliji u subotu. "Hoćemo li braniti 1:1? Dajte, budite ozbiljni. Tko to može braniti takav rezultat? Napast ćemo, igrat ćemo kao da je ovo jedina utakmica i pokušati izbjeći infarktnu završnicu. Znamo da neće biti lako, da će to biti zahtjevna i teška utakmica, ali vjerujem da ćemo proći u finale", najavio je Jarni.

Čovjek koji je "skrivio" presudni penal zbog kojeg je Varteks izgubio dvoboj u Zaprešiću, branit će i protiv Hajduka. Naime, prvi vratar Varteksa još je pod znakom upitnika, očekuju se rezultati ultrazvuka, no sasvim je izvjesno da će ga trener Dražen Besek odmarat još taj susret, pošto sukrvica u kvadricepsu ne zvuči baš najbolje.

"Mađarić nam je važniji za prvenstvo, u kojem još imamo mnogo toga za odraditi. Neće škoditi da malo predahne, a Cvančić je protiv Intera bio solidan, pa mislim da mjesta panici nema. Što se ostalih igrača tiče, već nam standardno fale Mumlek i Mujanović, dok ostali imaju tu i tamo problema, no svi će biti na raspolaganju za sastav", kazao je Besek.

Varaždinci u Split odlaze po povoljan rezultat, koji bi ih odveo u finale hrvatskog Kupa. Imperativ Besekovoj ekipi jest postići barem jedan pogodak, pošto zbog 1:1 iz Varaždina remi bez golova znači direktno ispadanje.

"Ne mogu predvidjeti kako će se utakmica razvijati, no mogu kazati kako ćemo mi u nju ući maksimalno angažirano i čvrsto. Mislim da će Hajduk, bez obzira na svoje trenutne probleme, kao i poraz od Cibalije na vlastitom terenu, tražiti pobjedu", zaključio je Besek.

Utakmica počinje u 17 sati, a moći ćete je pratiti UŽIVO na Sportnet.hr.

HAJDUK: Balić - Sablić, Maloča, Živković - Andrić, Linić, Rubil, Gabrić, Cernat - Rukavina, Kalinić.

VARTEKS: Mađarić - Conjar, Lučić, Prahić, Balajić - Brezovec, Golik, Melnjak, Papa - Smrekar, Novinić.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!