Nogomet

Grant: "Jako važan pogodak"

Goran Tomičić • srijeda, 23.04.2008.

Chelsea je u prvoj polufinalnoj utakmici Lige prvaka autogolom Risea u posljednjim sekundama izvukao 1:1 na Anfieldu. Avram Grant smatra da je to velika prednost, dok je Rafael Benitez istaknuo kako vjeruje u pobjedu u uzvratnoj utakmici...

"Želimo igrati u finalu i napravili smo veliki korak prema tome. Neodlučen rezultat u gostima je uvijek velika prednost. U uzvratnoj utakmici će biti teško, ali jako je važno što smo postigli pogodak. Nadam se da će to biti odlučujuće", misli Avram Grant.

Trener Chelseaja je još jednom naglasio važnost pogotka u posljednjim sekundama: "Oba gola su postignuta nakon grešaka, a Lampard je jako pogriješio kad su oni poveli. Nakon toga smo napravili nekoliko promjena. Znali smo koliko je važno postići pogodak i uveo sam Anelku i Kaloua, te promijenio raspored u sredini, što se pokazalo sjajnim potezom."

Grant smatra da je plasman u finale iznimno važan za budućnost kluba: "Prvog dana na klupi sam shvatio da Chelsea želi biti velik klub, a da bismo to ostvarili moramo se plasirati u finale Lige prvaka."

Benitez se koncentrirao na autogol Risea: "Takve situacije su teške i ne može se kriviti igrača. Nije lako dobro reagirati kod takvih ubačaja. Vrlo smo razočarani primljenim autogolom u završnici utakmice, ali to nije razlog neuspjeha. Imali smo tri velike prilike, a u ovakvim utakmicama se prilike teško stvaraju. Morali smo biti bolji u realizaciji."

"Moramo pobijediti na Stamford Bridgeu. To će biti teško, ali imamo dovoljno samopouzdanja za takav uspjeh", zaključio je Benitez.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!