Košarka

Parker i Ginobili prebrzi za Sunse

Kristian Hohnjec • srijeda, 23.04.2008.

San Antonio će otputovati prema Arizoni s velikom prednošću. Spursi su dobili i drugu utakmicu najvećeg dvoboja prve runde. Odlučujućom se pokazala treća četvrtina, a Sunsi nikako nisu mogli pronaći odgovor za Tonya Parkera i Emmanuela Ginobilija...

Phoenix je ponovno bolje otvorio susret, imali su Sunsi i 14 koševa prednost u prvom poluvremenu, ali onda se dogodila treća četvrtina (27:11 za Spurse). "Imali smo napadački kolaps u trećem periodu. Izgubili smo ritam i to je bilo od velike važnosti", rekao je Steve Nash (23 poena, 10 asistencija).

Kanađanin i Raja Bell pokušavali su na razne načine, ali odgovor za prodornost Parkera (32 poena, sedam dodavanja) i Ginobilija (29 koševa) jednostavno nisu imali. "Ako želi ići u reket među toliko visokih igrača, mora biti spreman da će koji put završiti na parketu. Ukoliko može nastaviti s tim, Bog ga blagoslovio", čudio se hrabrosti superbrzog Francuza Bell.

Nakon što su Spursi imali i 17 koševa viška u posljednjoj četvrtini, Nash je uspio dovući Sunse do 96:91 nešto manje od tri minute prije kraja. No, Duncanovo zakucavanje i novi poeni Parkera završili su priču. Amare Stoudemire samo osam od svoja 33 poena postigao je u nastavku, kada je šutirao 2/11. Shaq je dodao 19 koševa i 14 skokova.

Gordan Giriček dobio je tri minute i dva šuta više u odnosu na prvu utakmicu - 15 minuta, četiri poena, 2/4 šut, skok. Tim Duncan lošu je realizaciju (20 šuteva za 18 koševa) kompenzirao sa 17 skokova, četiri dodavanja i tri blokade. "Pobijedili smo ih dvaput zaredom u regularnoj sezoni, sada su oni nas dobili dvaput u nizu, ali u playoffu. Morat ćemo odigrati stvarno dobro kod kuće da se vratimo u igru", okrenuo se sljedećim susretima Nash.

NBA, doigravanje, prva runda, 2. utakmica: San Antonio Spurs - Phoenix Suns 102:96.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!