Ostali sportovi

King šokirao Selbyja

Branko Barić • srijeda, 23.04.2008.

Najveće iznenađenje u do sada odigranim susretima na Svjetskom prvenstvu u Crucibleu je ispadanje prošlogodišnjeg finalista i jednog od najvećih favorita za naslov ove godine - Marka Selbyja. Za njega je koban bio inspirirani Mark King...

Selby je nakon prve sesije u ponedjeljak stekao prednost 5:4, no katastrofalan ulazak u drugu koštao ga je prilike da brani prošlogodišnje finale. King je osvojio je prva četiri framea u nastavku i tako pobjegao na ugodnih 8:5. Selby, koji je ove godine osvojio dva velika turnira, ne predaje se i uspijeva smanjiti na 8:7 (uz break od 108 u 15. frameu), no igrač iz Romforda odgovara sa svojim centuryjem (116) i približava se na korak do osmine finala. Taj korak načinio je u 18. frameu i definitivno zakazao susret u drugom kolu s Peterom Ebdonom.

I kineski obračun u Sheffieldu otišao je sve do 19. framea. 21-godišnji Ding Junhui svladao je iskusnog Marca Fua s 10:9 nakon iznimno zanimljive borbe. Ding je u jutarnjoj sesiji poveo s 5:1, no do odmora je Fu uspio smanjiti na kudikamo prihvatljivijih 5:4. U večernjem dijelu nastavila se neizvjesna bitka, koja je nakon odlučujućeg framea otišla na stranu nadolazeće velike zvijezde.

Ispadanjem Selbyja, Shaunu Murphyju drastično su porasli izgledi za osvajanje titule svjetskog prvaka. On je svoj status velikog favorita potvrdio deklasiravši u prvoj sesiji Davea Harolda sa 7:2. Mark Williams, svjetski prvak iz 2000. i 2003., brzo je dovršio posao protiv Marka Davisa svladavši ga 10:3. Za stol je u utorak izašao još jedan bivši svjetski prvak - Graeme Dott, koji nakon prve sesije gubi od Joea Perryja s 5:4.

Ronnie O'Sullivan, najveći favorit za osvajanje naslova prema bookmakerima i najatraktivniji igrač današnjice, na scenu prekrasnog Crucible Theatrea izlazi u srijedu popodne, kada će odigrati prvu sesiju svog dvoboja protiv 17-godišnjeg Kineza Liu Chuanga.

Svjetsko prvenstvo, prvo kolo, 22. travnja: King - Selby 10:8, Ding - Fu 10:9, Williams – M. Davis 10:3, Murphy – Harold 7:2, Perry – Dott 5:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!